Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Τα δυο παλικάρια μας αντιστάθηκαν μέχρι τέλους: Επεσαν πυροβολισμοί την ώρα της συμπλοκής με τους Τούρκους στις Καστανιές Εβρου

-->
Επιβεβαιώθηκε σήμερα από ανώτατες πηγές πως την ώρα πριν την αιχμαλώτιση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών μας έπεσαν πυροβολισμοί. Πληροφορία η οποία δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης. Οι Ελληνες Στρατιωτικοί, ο ανθυπολογαχός Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κουκλατζής (λοχίας ΕΠ.ΟΠ) αντιστάθηκαν μέχρι τέλους. 
Ανθρωποι που γνωρίζουν πολλά έβραζαν από θυμό και οργή λέγοντας πως οι δύο Ελληνες Στρατιωτικοί δεν μπορούσαν να κάνουν λάθος.
Γιατί;
Γιατί τα δέντρα βάφτηκαν πρόσφατα μπλε στην πλευρά μας και κόκκινα από την τουρκική πλευρά. Αδύνατον να μην είδαν ούτε τα δέντρα ούτε τη γέφυρα.
Επιπλέον ανέφερε πως οι Τούρκοι έστησαν αναβαθμισμένη ενέδρα με δυνάμεις της «Jandarma» δηλαδή υπήρξε συμπλοκή με την τουρκική Χωροφυλακή.
Οπως γίνεται αντιληπτό οι Ελληνες στρατιωτικοί δεν αιχμαλωτίστηκαν από περίπολο του τουρκικού Στρατού.
Επιπλέον έγινε γνωστό πως ζητήσαμε πίσω τους ασυρμάτους και τα όπλα που κατέσχεσαν οι Τούρκοι. Πιθανότατα για να γίνει βαλλιστική εξέταση.
Εντωμεταξύ αύριο στο δικαστήριο θα παραστεί και ο Στρατιωτικός Ακόλουθος. Θα είναι ο δεύτερος που θα τους δει μετά την Πρόξενο μας.

Νέα στοιχεία για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – Τους παγίδεψαν οι Τούρκοι στον Έβρο με κρυφές κάμερες;
Ακόμη ένα 24ωρο περνούν στις φυλακές Αδριανούπολης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τους Τούρκους, στον Έβρο.
Eνα ακόμη 24ωρο κατά τη διάρκεια του οποίου όλοι οι αρμόδιο από Πρωθυπουργό μέχρι Υπουργείο Εξωτερικών και Αμυνας έχουν εξαφανιστεί.
Γιατί όμως;
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι έχουν παγιδέψει το δάσος των Καστανιών με κυνηγετικές κάμερες, κάτι που σημαίνει ότι οι κινήσεις των Ελλήνων στρατιωτικών έχουν καταγραφεί.
Aκόμη ένα στοιχείο που δείχνει ενέδρα.
Για να κατανοήσουμε καλύτερα την ενέδρα που έστησαν οι Τούρκοι, θα πρέπει να δούμε ποια είναι η Jandarma η «δικέφαλη» τουρκική Χωροφυλακή και ποια η αποστολή της.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ιδρύθηκε το 1839. Η «Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής», η Jandarma (στα τουρκικά σημαίνει χωροφυλακή) όπως έγραφαν τα διακριτικά των τούρκων που έκαναν την μεταγωγή των Ελλήνων στρατιωτικών, αποτελεί κομμάτι των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, έχοντας μία δισυπόστατη φύση που έλκει την καταγωγή της στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Διοικητικά υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, όσον αφορά το εσωτερικό κομμάτι των αρμοδιοτήτων της που είναι και το βασικό. Την ίδια ώρα όμως η δικαιοδοσία της εκπαίδευσης των μελών της ανήκει στο Γενικό Επιτελείο Στρατού.
Η «δικέφαλη» φύση της μαρτυρά και τον όρο «ημιστρατιωτική» που της αποδίδεται καθώς ο κύριος ρόλος της Χωροφυλακής είναι να φτάνει εκεί που δεν φτάνουν οι αστυνομικές δυνάμεις, όπως για παράδειγμα σε μη αστικές περιοχές και να επιβάλει αν χρειαστεί την εσωτερική τάξη, αλλά παράλληλα έχοντας στρατιωτική εκπαίδευση ελέγχει τα σύνορα και δρα ως «στρατονομία».
Χαρακτηριστικό αυτού του σκέλους, της στρατιωτικής φύσης της είναι πως η οργάνωση έχει στρατιωτική δομή που περιλαμβάνει το Αρχηγείο Χωροφυλακής, την Διοίκηση Μονάδων Εσωτερικής Ασφαλείας, την Διοίκηση Συνοριακών Δυνάμεων, την Διοίκηση Εκπαίδευσης, την Διοίκηση Εκπαιδευτικών Σχολών και την Διοίκηση Διοικητικής Μερίμνης.
α ανωτέρω δικαιολογούν και το γεγονός πως σε περιόδους πολέμου έχει συνδράμει τις προσπάθειες του τουρκικού στρατού, όπως συνέβη το 1974 όταν μονάδες κομάντο και ελικόπτερα της Χωροφυλακής έλαβαν μέρος στην εισβολή στην Κύπρο.
Η δύναμη της σήμερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ανέρχεται σε 276.320 προσωπικό, ενώ διαθέτει τόσο επίγεια όσο και εναέρια μέσα που αριθμούν 1.475 τεθωρακισμένα και 59 Ελικόπτερα αντίστοιχα. Η Χωροφυλακή μάλιστα παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο της επιθετικό ελικόπτερο T-129 με κωδική ονομασία «J-1453» και προσωνύμιο «Fatih» («Πορθητής»
Τη Δευτέρα το πρωί θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο της Αδριανούπολης οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν την Πέμπτη το μεσημέρι από άνδρες της τουρκικής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, που εδρεύει στην περιοχή Καστανιών – Κάραγατς.
Εν τω μεταξύ, οι γονείς των δύο στρατιωτικών θα βρεθούν αύριο στην Αδριανούπολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού ιστότοπου evros-news, οι γονείς του ανθυπολοχαγού Αγγελου Μητρετώδη έφτασαν το Σάββατο από την Καστοριά στην Ορεστιάδα και συναντήθηκαν με τους γονείς του ΕΠΟΠ Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, προκειμένου να ρυθμίσουν τις γραφειοκρατικές λεπτομέρειες σε συνεργασία με το ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης, ώστε όχι απλά να περάσουν τα σύνορα, αλλά να δώσουν το παρών και στην δικαστική αίθουσα.
Εκ των πραγμάτων συνάγεται πως υπάρχουν δύο σενάρια τα οποία έχουν περίπου τις ίδιες πιθανότητες να εξελιχθούν.
Α) Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, που είναι και το δυσμενέστερο, κατά την παρουσία τους στο δικαστήριο ενδεχομένως να αλλάξει το κατηγορητήριο και να προστεθεί η κατηγορία «απόπειρας κατασκοπείας» η οποία ούτε ως λέξη αλλά ούτε και ως αναφορά υπάρχει στο επίσημο κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε την Παρασκευή από τον Τούρκο εισαγγελέα.
Β) Το δεύτερο σενάριο που είναι κατά βάση αφορά την ομαλή εξέλιξη της υπόθεσης με την μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο δικαστήριο και μετά την υποβολή των καθιερωμένων ενστάσεων τη διεξαγωγή της δίκης με μοναδική κατηγορία την παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή πρώτου βαθμού και ενδεχομένως την υποψία αλλοίωσης στοιχείων.
Εάν συμβεί αυτό τότε πάντα σύμφωνα με τα καθιερωμένα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα καταδικαστούν τυπικά σε φυλάκιση με αναστολή και θα οδηγηθούν στα σύνορα με την Ελλάδα ή απλώς θα αθωωθούν.
Αυτά ίσχυαν μέχρι σήμερα, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις οι οποίες σπανίως τις τελευταίες δεκαετίες έφτασαν σε επίπεδο διεξαγωγής δίκης.
Συνήθως αυτά τα περιστατικά επιλύονταν επί τόπου σε επίπεδο Ταξιαρχίας ένθεν και ένθεν του Έβρου έπειτα από συνεννόηση των δύο Ταξιάρχων του Έλληνα και του Τούρκο.
Αυτή τη φορά τα πράγματα δεν συνέβησαν ως είθισται και έλαβαν τη γνωστή τροπή
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1 εδώ

ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου