Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Πάμε για δραματικές εξελίξεις: Επιβεβαιώθηκε η συντριβή ελικοπτέρου των ΗΠΑ - Μετέφερε δυνάμεις στην συριακή Al-Tanf

-->
Δραματικές εξελίξεις: Επιβεβαιώθηκε η συντριβή του αμερικανικού ελικοπτέρου, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ μιλά για ένα Sikorsky HH-60 που συνετρίβη στο δυτικό Ιράκ κοντά στα σύνορα με την Συρία. Πάντως αν αποδειχτεί πως ήταν κατάρριψη, θα δρομολογηθούν ραγδαίες εξελίξεις.
Και αυτό γιατί εδώ και ημέρες έχει παρατηρηθεί μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας ενώ οι Βρετανοί έχουν μεταφέρει άρματα μάχης Challenger μαζί με ελικόπτερα Cobra και 2.300 άτομα προσωπικό στην αμερικανο-νατοϊκή βάση Al-Tanf.
Oι δηλώσεις περί εμπλοκής του 6ου Στόλου στην Συρία σε συνδιασμό με τις στρατιωτικές κινήσεις των ΗΠΑ και πριν λίγο τις δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας υποκρύπτουν χτύπημα στην Συρία..
Ούτε οι δηλώσεις Ρ.Τ.Ερντογάν το πρωί περί Γ’ ΠΠ από την Συρία ήταν τυχαίες. Κάτι γνωρίζει…
Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για συντριβή Chinook  αλλά οι αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν πλέον πως πρόκειται είτε για ένα Black Hawk ή για Sikorsky HH-60 Pave Hawk.
Αμερικανικές πηγές τόνισαν πως το Black Hawk αναχώρησε από την αεροπορική βάση Ayn Al-Asad στο δυτικό Anbar με κατεύθυνση  την αμερικανική βάση Al-Tanf στα σύνορα με τη Συρία.

«Ηταν δύο ελικόπτερα που πετούσαν σε ζευγάρι».
«Μετέφερε Αμερικανικές δυνάμεις αλλά δεν ήταν σε αποστολή»
«Πρέπει να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη» ήταν οι πρώτες φράσεις των Αμερικανών.
Tι λέει η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ
Ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ συνεντρίβη στο δυτικό Ιράκ, σύμφωνα με την Κεντρική Διοίκηση.
“Ομάδες διάσωσης έχουν σταλεί στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους αυτή τη στιγμή”, υπογράμμισε η ανακοίνωση της αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης, προσθέτοντας ότι δεν είναι διαθέσιμες άμεσα περαιτέρω λεπτομέρειες.
Πάντως, πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα που αφορά αμερικανικά ελικόπτερα που επιχειρούν στη μεσανατολική χώρα, από το 2014…
ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου