Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Θερμό Επεισόδιο Στο Μαξίμου! Τι Έγινε Την Κρίσιμη Νύχτα Του Εμβολισμού - Η καθυστερημένη ενημέρωση Τσίπρα, η άγνοια του Κοτζιά, η αναζήτηση του Καμμένου και τι κρύβει η επίσκεψη στο λιμενικό

-->
Το επεισόδιο στα Ίμια με την Τουρκική ακταιωρό που εμβόλισε το Ελληνικό περιπολικό του λιμενικού, έγινε στις 22:40. Το τηλέφωνο του Τσίπρα, που βρισκόταν στο σπίτι του στην Κυψέλη, χτύπησε λίγο πριν τις δώδεκα το βράδυ. Η ενημέρωση του ήταν με καθυστέρηση και οχι ακαριαία έναντι ενός τέτοιου μέγιστης εθνικής εμβέλειας θέματος.
Σε μια τέτοια κρίση υψηλού μεγέθους με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από στενό συνεργάτη του στο ΓΕΕΘΑ και όχι από τον υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο.
Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» που διαπιστώνει πλέον και μετά από αυτό το γεγονός ότι υπάρχει θερμό κλίμα ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και στον (όπως λέει) εξαφανισμένο κ. Καμμένο, με αποτέλεσμα να είναι πλέον ιδιαίτερα προβληματική η επικοινωνία των δυο ανδρών.
Προς επιβεβαίωση μάλιστα των τεταμένων σχέσεων Τσίπρα -Καμμένου η εφημερίδα επικαλείται και το γεγονός της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπουργείο Ναυτιλίας και στο Λιμενικό αντί για το Πεντάγωνο όπου ο κ. Τσίπρας με αυτή την συμβολική του κίνηση τόνισε ότι η Ελληνική ακτοφυλακή είναι εγγυητής της ασφάλειας στα θαλάσσια σύνορα μας, στέλνοντας παράλληλα αυστηρό μήνυμα προς της Τουρκία.Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, για ατό και υπήρχε και καθυστερημένη απάντηση και αντίδραση από κυβερνητικής πλευράς. Παραθέτει μάλιστα τα εξής στοιχεία ότι το πρωί της επόμενης μέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά την διαρροή στον τύπο δεν επιβεβαιώνει το επεισόδιο. Αργά το μεσημέρι το λιμενικό σώμα επιβεβαιώνει το επεισόδιο, το υπουργείο εξωτερικών στις 18:00 το απόγευμα προέβη  σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Τουρκικό υπουργείο, ενώ το Μαξίμου ανακοινώνει επικοινωνία Τσίπρα – Γιλντιρίμ, στις 21:00 το βράδυ.
Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, αυτό που είπε ο πρωθυπουργός στον κυβερνήτη του πλοίου, που εμβολίστηκε στα Ίμια «επέδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα».

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου