Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Κλιμακώνουν Τις Προκλήσεις Οι Τσάμηδες! Οργάνωσαν “Προσκύνημα” Στην Ήπειρο

-->
Κλιμακώνουν τις προκλήσεις, επιδιώκοντας αναγνώριση της «γενοκτονίας» και επιστροφής των περιουσιών τους στην Ελλάδα οι Τσάμηδων της Αλβανίας αλλά και του εξωτερικού που θέλησαν να πραγματοποιήσουν “προσκύνημα” στην Ήπειρο  οργανώσειτς Τσάμηδων της Αλβανίας , οι οποίες κλιμακώνουν τις προκλήσεις επιδιώκοντας.
Όμως τελικά αυτό σταμάτησε στο Μαυρομάτι, καθώς όπως μεταδίδει ο ιστότοπος epiruspost.gr από την ελληνική αστυνομία ενημερώθηκε η Αθήνα, υπήρξε άμεση κινητοποίηση του Υπουργείου Εξωτερικών και ύστερα από επικοινωνία με τα Τίρανα, οι Αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο.
 
Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των τσάμικων οργανώσεων οι οποίες αφενός μεν κατηγορούν την Ελλάδα επειδή «δεν επιτρέπει σε ηλικιωμένους κατοίκους να δουν τον τόπο που γεννήθηκαν» αφετέρου στρέφονται κι εναντίον της Κυβέρνησης Ράμα κατηγορώντας την για ενδοτισμό.
Σημειώνεται πάντως ότι ήταν η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε μαζική είσοδος Τσάμηδων στην Ελλάδα με το πρόσχημα της εκδρομής στα «πάτρια» εδάφη.
Ο Σφετίμ Ιντρίζι, ηγέτης του κόμματος των Τσάμηδων, δήλωσε ότι θέλουν πρώτα «μία συγγνώμη για τους χιλιάδες που σκοτώθηκαν στα σπίτια τους και όχι στη μάχη».Να σημειωθεί ότι το Σάββατο οι «Τσάμηδες» διαδήλωσαν έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, απαιτώντας την αναγνώριση της γενοκτονίας και την επιστροφή των περιουσιών.
«Θέλουμε να επιστρέψουμε στα σπίτια μας, να πάρουμε πίσω το καθεστώς που είχαμε προτού εκδιωχθούμε. Δεν ζητάμε τα ακίνητά μας, θέλουμε την πατρίδα μας και η πατρίδα μας είναι η Τσαμουριά» δήλωσε ο Ιντρίζι.
Με πληροφορίες από epiruspost.gr

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου