Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Νέες ισραηλινές επιδρομές σε ιρανικές βάσεις - Κτυπήθηκε κι άλλο ισραηλινό μαχητικό; - «Τα είπαν» Πούτιν-Νετανιάχου

-->
Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην αεροπορική βάση Khalkhala νότια από την Δαμασκό, όπου φέρεται ως βάση των Ιρανών φρουρών της Επανάστασης.
Υπάρχει και μία πληροφορία ότι βλήθηκε, αλλά κατάφερε να επιστρέψει στην βάση του ένα ακόμα F-15 Ra'am. Από το πρωί οι φήμες οργιάζουν και για κατάρριψη ενός ισραηλινού ελικοπτέρου ΑΗ-64D Apache.
Στρατηγός του συριακού Στρατού ανέφερε πως το ισραηλινό F-16I δεν κατερρίφθη από το α/α σύστημα S-200 αλλά τόνισε με νόημα πως «Προετοιμάσαμε μια πολύ καλή παγίδα. Σε λίγες ώρες θα αποκαλύψουμε πως το κατεβάσαμε»
Το σοκ για το Ισραήλ ήταν δυνατό καθώς το αεροδρόμιο Ben Gurion κατέβασε ρολά και άρχισε να εκκενώνεται. Το ισραηλινό αρχηγείο ενόπλων δυνάμεων έμαθε πως στοχοποιήθηκε από συριακούς βαλλιστικούς πυραύλους πιθανότατα SCUD.
Δύο UAV εξαπολύθηκαν από βάσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος για αναγνώριση των ισραηλινών βάσεων.
Αντιαεροπορικές συστοιχίες στην ΑΒ της Χάμα άνοιξαν πυρ.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία σε τηλεφωνική επικοινωνία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.«Συζήτησαν την κατάσταση σχετικά με τις ενέργειες της ισραηλινής Αεροπορίας, η οποία πραγματοποίησε πυραυλικές επιθέσεις εναντίον στόχων στη Συρία», ανέφερε το Κρεμλίνο. 
Ο Πούτιν μίλησε αυστηρά στον Νετανιάχου πως πρέπει να αποφευχθούν οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά του Ισραήλ οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια νέα αντιπαράθεση στην περιοχή, σύμφωνα με το Interfax. 
Αντιαεροπορικά πυρά κατέρριψαν νωρίτερα σήμερα ένα ισραηλινό μαχητικό F-16 που επέστρεφε στη βάση του αφού βομβάρδισε θέσεις στη Συρία, στη πιο σοβαρή αντιπαράθεση ανάμεσα στο Ισραήλ και υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις που έχουν τη βάση τους από την άλλη πλευρά των συνόρων.


URGENT:

A squadron of Israeli war-planes are currently carrying out Airstrikes on the Khalkhala airbase in S. Damascus Suria which is the home camp of several Iranians IRGC Soldiers & Hezbollah fighters.
Sources on ground confirm huge explosions.


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου