Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ALERT! Ώρα μηδέν – Ο Ερντογάν αποδέσμευσε τους κανόνες εμπλοκής: «Αιφνιδίασα τους Ελληνες» – Ανησυχία στο Πεντάγωνο - Ο Καμμένος ενημερώνει το ΝΑΤΟ

-->
Πάμε σε νύχτα – θρίλερ στο Αιγαίο καθώς οι εξελίξεις είναι δραματικές και υπάρχει επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν άσχετο με το τι λένε οι πολιτικοί μας εδώ που χαρακτηρίζονται από μεγάλη ανεπάρκεια, φοβικά σύνδρομα, υποχωρητικότητα και ενδοτικότητα, έχει αποφασίσει να χτυπήσει. Θα μιλήσει με την ισχύ των όπλων. 
Και το έχει αποφασίσει και σχεδιάσει εδώ και πολύ καιρό και γι αυτό το λόγο έχει αποδεσμεύσει τους κανόνες εμπλοκής. Αυτό έγινε κατανοητό από συγκεκριμένες φράσεις που είπε στο τουρκικό Κοινοβούλιο με τους Τούρκους να τον χειροκροτούν.
«Οι μαγκιές είναι μέχρι να δουν τον στρατό, τα καράβια και τα αεροπλάνα μας» είπε χαρακτηριστικά.
Παρά τα ευχολογία για «λάθη» αποκλιμάκωση κτλ, ο στόχος είναι ένας για την Τουρκία:
Υφαρπαγή των κοιτασμάτων, συνδιαχείρηση του Αιγαίου και κατάληψη ελληνικού εθνικού εδάφους.

Στην Τουρκία είχε στηθεί εδώ και πολύ καιρό πολεμικό κλίμα όχι μόνο κατά των Κούρδων στην Αφρίν αλλά και κατά της Ελλάδας.
Στο Κεντρικό Αιγαίο και στο Μυρτώο Πέλαγος εξελίσσεται αυτή την ώρα οι δύο Ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού ’ΒΡΟΝΤΗ 1/18’’ (Διοίκησης Πλοίων Επιτηρήσεως –ΔΠΕ) και “ΑΣΤΡΑΠΗ 1/18” (Διοίκησης Φρεγατών- ΔΦΓ) με την υποστήριξη μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σε βίντεο παρακάτω θα δείτε τον πλου της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς έξω απο το λιμάνι της νήσου Χίου.
Μέρες 1996 θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Ιμίων, μετά το χτύπημα που δέχτηκε πλοίο της Ελληνικής Ακτοφυλακής από τουρκικό πολεμικό πλοίο.
Όπως λένε οι Λιμενικοί, «έτσι ακριβώς ξεκίνησε η κορύφωση της κρίσης το ’96».
Ο ελληνικός στόλος είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να κινηθεί προς την περιοχή των Ιμίων και να επέμβει, αν χρειαστεί.
Παράλληλα, όλες οι μονάδες στα ακριτικά νησιά αλλά και στον Έβρο είναι σε κατάσταση επιφυλακής.
Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (12/02) όταν και έγινε γνωστό ότι οι Τούρκοι εμβόλισαν το σκάφος του Λιμενικού, στις Ένοπλες Δυνάμεις σήμανε κόκκινος συναγερμός, ενώ τα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού ενημερώθηκαν να είναι σε πολεμική ετοιμότητα.
Δείτε το Βίντεο που παίζει στην Τουρκία.
Δηλώσεις Ερντογάν-Ξεφτιλίζει ελληνική πολιτική ηγεσία
«Από τη αρχή είχαμε πει στην ελληνική πλευρά να μην κάνει τέτοια πράγματα και να μην μας βάλει σε μπελάδες. Να σταματήσουμε τις αψιμαχίες σε θάλασσα και αέρα»
«Όταν δεν σταμάτησαν οι στρατιώτες μας έκαναν το καθήκον τους» σημείωσε επισημαίνοντας πως «τέτοια πράγματα συνέβησαν χθες το βράδυ. Τελείωσε χωρίς προβλήματα».
Σε δήλωση δε στην εφημερίδα istiklal, φέρεται να είπε πως «Οι Έλληνες αιφνιδιάστηκαν για μία ακόμη φορά στα Καρντάκ (Ίμια)».
Απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Έχει χάσει και τον κοινό νου
Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η νέα προκλητική ενέργεια από την Άγκυρα να χαρακτηρίσει δικά της τα Ιμια σε επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Γεννηματάς δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου. Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία».
Νωρίτερα η Άγκυρα κλιμάκωσε την ένταση στο Αιγαίο, σε συνέχεια του σοβαρού επεισοδίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού προκαλώντας υλικές ζημιές.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ξεκάθαρα πως τα Ιμια ανήκουν στην Τουρκία και πως η Ελλάδα παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη.
Στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, μάλιστα, γίνεται λόγος πως ο Τούρκος γ.γ. του υπουργείου κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα Ιμια υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αέρα και στη θάλασσα και πως η τουρκική πλευρά δεν θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
«Δυστυχώς η ελληνική πλευρά παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη και όπως κάνει συνήθως αλλάζει την πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι πως ο γ.γ. του υπουργείου μας χθες το βράδυ κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα (Καρντάκ) Ίμια, τα οποία ανήκουν στη χώρα μας, υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αέρα και στη θάλασσα.
Του ανέφερε πως δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές, πως δεν συμφέρει η ένταση τις δύο χώρες και ζήτησε να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη στάση».
Ενταση στα Ιμια: Ανησυχία στο Πεντάγωνο -Ο Καμμένος ενημερώνει το ΝΑΤΟ
Η ηγεσία του υπουργείου Αμυνας ενημερώθηκε σχετικά με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, στην οποία υποστηρίζεται πως τα Ιμια ανήκουν στη χώρα.
Οπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, ο Πάνος Καμμένος θα μεταφέρει στη Σύνοδο Κορυφής των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, όπου και βρίσκεται, όλα τα στοιχεία που είναι καταγεγραμμένα από το κέντρο επιχειρήσεων για όλη τη δραστηριότητα σε αέρα και θάλασσα για να αναδείξει τι συμβαίνει στο Αιγαίο.
Αναφορικά με το χθεσινό επεισόδιο υπάρχει ανησυχία και βλέπουν μια ποιοτική αναβάθμιση των επεισοδίων. Αυτό που θέλει να κάνει το υπουργείο Αμυνας είναι να κρατήσει την ψυχραιμία του, να μην εμπλακεί σε μια διαδικασία που θα δώσει πάτημα στην Τουρκία για τη δημιουργία ενός θερμού επεισοδίου.
Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι σε πλήρη ετοιμότητα και υπάρχουν δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.
Η ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου για την επικοινωνία Τσίπρα-Γιλντιρίμ
«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε πριν από λίγο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετά από αίτημα της τουρκικής πλευράς.
Ο Πρωθυπουργός επισήμανε με αυστηρότητα στον Τούρκο ομόλογό του ότι γεγονότα, όπως το χθεσινό στην περιοχή των Ιμίων, υπονομεύουν ευθέως τις Ελληνοτουρκικές και Ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης.
Τέλος, συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου