Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης μέσα σε ανανάδες!

-->
Εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης βρήκαν οι πορτογαλικές και ισπανικές Αρχές κρυμμένα μέσα σε φρέσκους ανανάδες.
Συνολικά 745 κιλά κοκαΐνης είχε αποθηκεύσει, με επιμέλεια, οι έμποροι ναρκωτικών, εννέα εκ τους οποίους συνελήφθησαν, στα πλαίσια εκτεταμένων ερευνών που έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Απρίλιο για τα φορτία που εισάγονται από την Νότια Αμερική.
Εντοπίστηκε επίσης και το εργαστήριο στο οποίο τα ναρκωτικά «συσκευάζονται».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ισπανού Υπουργού Εσωτερικών, η κοκαΐνη ήταν συσκευασμένη με κυλινδρικό τρόπο και ήταν καλυμμένη με κίτρινο κερί, ώστε να μην ξεχωρίζει από τον ανανά. Η ποσότητα ήταν τοποθετημένη μέσα στον κούφιο ανανά και σκεπασμένη με το «καπάκι» του φρούτου.
Δύο μηχανές συμπίεσης, τρεις μηχανές συσκευασίας και πάνω από 400.000 ευρώ σε μετρητά βρέθηκαν κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την υπόθεση.
Τα μέλη της συμμορίας είχαν ως αρχηγούς δύο Κολομβιανούς αδέλφια, ενώ είχαν εργαστήρια σε δύο μικρές πόλεις κοντά στη Μαδρίτη.
Σύμφωνα με την Αστυνομία της Ισπανίας, η κοκαΐνη αποθηκευόταν στην Τεράσα (Terrasa), στη Βαρκελώνη, προτού μεταφερθεί στα εργαστήρια της Μαδρίτης κάθε 15-20 μέρες.
Όπως φαίνεται, η μεγάλη ποσότητα που βρέθηκε μέσα στους ανανάδες είχε ταξιδέψει από τον Παναμά προς το λιμάνι της Λισαβόνας, μέσω θαλάσσης.
Σε ανακοίνωσή τους οι Αρχές της Πορτογαλίας έκαναν λόγο για «διεθνή εγκληματική οργάνωση που έχει πολλές φορές μεταφέρει μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην Ευρώπη».
Η Ιβηρική Χερσόνησος είναι το κυριότερο σημείο εισόδου κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών προς την Ευρώπη, είτε απευθείας από τη Λατινική μερική είτε από την Βόρεια και Δυτική Αφρική.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου