Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Τραγωδία στη Νότια Κορέα: Τουλάχιστον 41 νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο - Άλλοι 77 τραυματίστηκαν, 13 πιο σοβαρά

-->

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τμήμα επειγόντων, στο ισόγειο του κτηρίου - Μεσοτοιχία ήταν ένας οίκος ευγηρίας - Φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί

Τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί (ώρα Κορέας) στην πόλη Μιριάν της Νότιας Κορέας όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε νοσοκομείο με αποτέλεσμα τουλάχιστον 41 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 70 να τραυματιστούν, 13 εκ των οποίων πολύ σοβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο πίσω μέρος του τμήματος επειγόντων περιστατικων, στο ισόγειο του νοσοκομείου, βρίσκονταν περίπου 200 ασθενείς.
«Δύο νοσοκόμες είδαν ξαφνικά φλόγες στα επείγοντα» δήλωσε ο αρχηγός της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τον ίδιο οι νεκροί εντοπίστηκαν και σε χώρους του νοσοκομείου και σε χώρους του οίκου ευγηρίας που είναι μεσοτοιχία. 

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς η φωτιά έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της.

Το κορεατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο YTN μετέδωσε πλάνα με μαύρο καπνό να υψώνεται από παράθυρα και την είσοδο του νοσοκομείου.

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Λι Νακ-γιον έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα και όλο το διαθέσιμο προσωπικό για να κατασβεστεί η πυρκαγιά και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει εξονυχιστική έρευνα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου για να σωθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι δυνατόν.



Η πυρκαγιά στο νοσοκομείο σημειώθηκε μόλις έναν μήνα αφότου μια φωτιά στοίχισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους σε ένα οκταόροφο κτίριο στην πόλη Τσετσάν.

Η πυρκαγιά της Παρασκευής είναι η χειρότερη στη χώρα μετά το 2008 όταν φωτιά σε αποθήκη στην πόλη Ιντσεόν προκάλεσε το θάνατο 40 εργατών.


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου