Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Το φάσμα ενός προληπτικού πολέμου κατά της Βόρειας Κορέας πλησιάζει, λέει εξέχων Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής

-->
Το φάσμα ενός προληπτικού πολέμου εναντίον της Βόρειας Κορέας πλησιάζει κάθε φορά που η Πιονγκγιάνγκ προβαίνει σε εκτόξευση πυραύλου ή δοκιμάζει κάποιο πυρηνικό όπλο, δήλωσε την Κυριακή ο εξέχων ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Λίντσεϊ Γκρέιαμ.

«Όταν διεξάγεται μια υπόγεια πυρηνική δοκιμή, πρέπει να προετοιμάζεται κανείς για μια πολύ σοβαρή αντίδραση από μέρους των ΗΠΑ», προειδοποίησε ο Γκρέιαμ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CBS.

Οι δηλώσεις του γερουσιαστή συγχρονίζονται με εκείνες του στρατηγού Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ, συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είπε ότι η πιθανότητα πολέμου με τη Βόρεια Κορέα «αυξάνεται κάθε μέρα».

Μετά την τελευταία εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία προσπάθησαν να σκληρύνουν τις κυρώσεις του ΟΗΕ εις βάρος της Πιονγκγιάνγκ, αλλά η Ρωσία και η Κίνα το απέτρεψαν.

Ο Λίντσεϊ Γκρέιαμ, γεράκι σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ανέφερε ότι έχει συζητήσει λεπτομερώς το ζήτημα με την κυβέρνηση Τραμπ, η οποία θέλει να εμποδίσει τη Βόρεια Κορέα να αποκτήσει τη δυνατότητα να πλήξει τις ΗΠΑ με έναν πύραυλο που φέρει πυρηνική κεφαλή. Όχι απλά να την περιορίσει, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

«Το να εμποδιστεί αυτό σημαίνει έναν προληπτικό πόλεμο ως μέσο της ύστατης προσφυγής. Αυτός ο προληπτικός πόλεμος γίνεται όλο και πιο πιθανός όσο η τεχνολογία τους βελτιώνεται. Με κάθε δοκιμή πυραύλου, με κάθε υπόγεια δοκιμή ενός πυρηνικού όπλου, αυτός ο γάμος (σ.σ. η προσαρμογή μιας πυρηνικής κεφαλής σε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο) είναι πιθανότερος», είπε ο γερουσιαστής Γκρέιαμ.

Η Βόρεια Κορέα έγινε πυρηνική δύναμη τον Οκτώβριο του 2006. Οι ειδικοί διχάζονται για το εάν οι Βορειοκορεάτες έχουν αποκτήσει το απαιτούμενο επίπεδο τεχνικής εξειδίκευσης για να παράγουν πυρηνικά όπλα αρκετά μικρού μεγέθους ώστε να προσαρμοστούν στην κεφαλή ICBM, όπως διαβεβαιώνει η Πιονγιάνγκ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ
ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου