Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΜ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ, ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ – ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

-->
Αλλόφρονες τρέχουν οι Αμερικανοί πολίτες να προστατευθούν.
Δραματική και συνάμα τρομακτική προειδοποίηση για τον τυφώνα «Ίρμα»απηύθυνε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (FEMA) των ΗΠΑ, Μπροκ Λονγκ, αλλά και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ.
Με 250 χλμ την ώρα «τρέχει» προς Μαϊάμι ο κυκλώνας Ίρμα με τις Αρχές να προχωρούν σε αναγκαστική εκκένωση περιοχών και να σχηματίζονται ουρές για νερό και καύσιμα.
Άνθρωποι κυκλοφορούν οπλισμένοι» στον Άγιο Μαρτίνο λόγω κρουσμάτων λεηλασιών. Στρατός αναπτύχθηκε και στον ολλανδικό Άγιο Μαρτίνο για να αποφευχθούν λεηλασίες.
Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ ανακοίνωσε το πρωί ότι όλοι οι κάτοικοι της Πολιτείας αυτής, η οποία αναμένεται ότι θα πληγεί από τον καταστροφικό κυκλώνα Ίρμα το πρωί της Κυριακής, «θα πρέπει να προετοιμαστούν να την εγκαταλείψουν σύντομα».
Η Φλόριντα έχει πληθυσμό 20 εκατομμυρίων αλλά μέχρι στιγμής οι εντολές υποχρεωτικής εκκένωσης αφορούν μόνο 1 εκατομμύριο ανθρώπους στην Πολιτεία αυτή και στη γειτονική Τζόρτζια.
«Αυτή η καταιγίδα είναι πανίσχυρη και θανάσιμη», επέμεινε ο Σκοτ ο οποίος έχει πολλαπλασιάσει τις τελευταίες ημέρες τις εκκλήσεις του προς τους κατοίκους να φύγουν από τις ζώνες που απειλούνται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Λίγο νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, ο επικεφαλής της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) δήλωσε πως οι αμερικανοι αξιωματούχοι ετοιμάζουν μια μαζική απάντηση στον κυκλώνα Ίρμα, που αναμένεται να πλήξει από αύριο τη Φλόριντα.

Ο διοικητής της FEMA Μπροκ Λονγκ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου προειδοποίησε ότι τμήματα της Φλόριντα μπορεί να μην έχουν ηλεκτρικό για ημέρες, αν όχι περισσότερο, και ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν καταφύγιο.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Λονγκ προειδοποίησε ότι περίπου 100.000 άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν καταφύγιο, ενώ ολόκληρα τμήματα της πολιτείας δεν θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.
Επανέλαβε τις συστάσεις προς τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή, ειδικότερα εκείνοι που διαμένουν στα σημεία από όπου θα περάσει ο τυφώνας.
Περισσότεροι από 8.000 μέλη της FEMA έχουν επιστρατευτεί προκειμένου να προετοιμάσουν την Φλόριντα για την επέλαση του τυφώνα, καθώς και να συνδράμουν στις προσπάθειες αναδόμησης από τον τυφώνα Χάρβεϊ που έπληξε το Τέξας την περασμένη εβδομάδα.
Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με απανωτά tweets, προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
«Ο τυφώνας Ίρμα είναι επικών διαστάσεων, ίσως μεγαλύτερος από οτιδήποτε άλλο έχουμε δει ποτέ», έγραψε ο Τραμπ, συμπληρώνοντας: «Μείνετε ασφαλείς και φύγετε από τον δρόμο του, αν είναι δυνατόν».
«Η εκπληκτική Ακτοφυλακή μας έσωσε πάνω από 15.000 ζωές την προηγούμενη εβδομάδα με τον Χάρβεϊ (σ.σ.: τον τυφώνα που έπληξε το Τέξας). Ο τυφώνας Ίρμα μπορεί να είναι ακόμα χειρότερος», έγραψε στη συνέχεια.
irma
Ετοιμοπόλεμοι και οι Κουβανοί
Σιδερένιες πόρτες μπροστά στις προσόψεις των καταστημάτων και βουνά άμμου για να απορροφήσουν μεγάλη ποσότητα υδάτων έβαλαν οι Κουβανοί για να προετοιμαστούν για την έλευση του τυφώνα Ίρμα. Επίσης συνεργεία κατέβασαν πινακίδες και στήλες φωτισμού από τους δρόμους οι οποίες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ενδέχεται να προκαλέσουν θανατηφόρα ατυχήματα.
Ο Ίρμα έπεσε από την κατηγορία 5, κορυφαία της πεντάβαθμης κλίμακας, στην κατηγορία 4, και προβλέπεται να περάσει από τις βόρειες ακτές της Κούβας πριν φθάσει την Κυριακή στη Φλόριντα.
Στον αέρα υπάρχει διάχυτη αγωνία για το χειρότερο σενάριο. Παράλληλα όμως υπάρχει και η αίσθηση ασφάλειας ότι η κυβέρνηση είναι εκεί για να επιβλέπει τη διαχείριση των καταστροφών μέσω του καλά κουρδισμένου συστήματος πολιτικής άμυνας (DC) της Κούβας. «Νομίζω ότι η Κούβα είναι μία από τις χώρες όπου η Πολιτική Άμυνα απαντά άμεσα σε όλα» λέει η Πέρες.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Κούβας έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές τόσο στην προετοιμασία, όσο και στις συνέπειες των φυσικών καταστροφών, και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν τα χαμηλά νούμερα των θανάτων.
Η Κάρεν Καλβίνο η οποία αγόραζε προμήθειες για τα δύο παιδιά της, όπως γάλα και μπισκότα, λέει ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται πολύ νωρίτερα για την ετήσια εποχή των κυκλώνων, η οποία διαρκεί από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο. «Μόλις εντοπισθεί ένα επερχόμενο πέρασμα ενός κυκλώνα, όλοι μας στρωνόμαστε στη δουλειά», λέει η Καλβίνο.
Περίπου 700.000 άνθρωποι έχουν εκκενώσει προληπτικά τα σπίτια τους στη βορειοανατολική ακτή της Κούβας, ενώ πάνω από 10.000 τουρίστες που βρίσκονται στο νησί έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.
Δείτε LIVE εικόνα από το FOX NEWS:


Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου