Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Σεισμός στη νότια Ιταλία - Κατέρρευσε εκκλησία - Νεκροί & αγνοούμενοι - (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

-->
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών ανοικτά του νησιού της Ίσκια, κοντά στην Νάπολη, σημειώθηκε σήμερα το βράδυ.

Στο λιμάνι της Ίσκια διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί ντόπιοι και τουρίστες βγήκαν τρέχοντας στους δρόμους. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας La Repubblica ο Εγκέλαδος φέρεται να προκάλεσε τραυματίες και ίσως αγνοούμενους, αν και η Πολιτική Προστασία δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, διότι εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους. Μόνον πέντε ασθενείς, οι οποίοι είναι διασωληνωμένοι, δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν εκτός του νοσοκομειακού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστών, επίσης, ρωγμές δημιουργήθηκαν και σε τοίχο ξενοδοχείου, πάντα στο Λάκκο Αμένο της Ίσκια και οι τουρίστες έχουν εξέλθει του κτιρίου.



Στην τοποθεσία Καταμίστιολα της Ίσκια κατέρρευσε μια εκκλησία και ένα κτίριο εξαιτίας του σεισμού, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε ότι υπάρχουν τραυματίες, και ίσως, αγνοούμενοι.

Η σεισμική δόνηση, έντασης 4,5 βαθμών, σημειώθηκε στις 20 και 57 λεπτά τοπική ώρα. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η δόνηση έγινε πιο αισθητή στην βόρεια πλευρά του νησιού, όπου βρίσκονται οι περιοχές Κασαμίτσιολα και Λάκκο Αμένο.

Ο αντιδήμαρχος της Κασαμίστιολα δήλωσε πριν λίγο ότι ένας τραυματίας, σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Πηγή: Daily Star, ΑΜΠΕ

===========================================

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στην περιοχή Κασαμίστιολα της Ίσκια, που επλήγη από τον Εγκέλαδο στις 9:57 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Rai, πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα και ο θάνατός της οφείλεται στην πτώση μέρους του τοίχου της τοπικής εκκλησίας.

Η Corriere della Sera αναφέρει ότι υπάρχουν 25 τραυματίες, ενώ 7 άνθρωποι είναι θαμμένοι στα συντρίμμια κτιρίων.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν αδιάκοπα το έργο τους, για την παροχή βοήθειας στους τραυματίες και τον απεγκλωβισμό
αγνοουμένων.
==================================
Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός από τον φονικό σεισμό που έπληξε απόψε τη νότια Ιταλία. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ υπάρχει και δεύτερος νεκρός, ενώ οι αγνοούμενοι στα συντρίμμια ανέρχονται μέχρι στιγμής σε δέκα. Ανάμεσα τους είναι και μια οικογένεια με 3 παιδιά που έχουν θαφτεί στα συντρίμμια, με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη για τη διάσωσή τους.
Οι τραυματίες είναι είκοσι πέντε, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.
Από την Νάπολη, την ώρα αυτή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιταλίας μεταφέρει μέσω θαλάσσης μηχανήματα και οχήματα που θα χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.
Πηγή: La Repubblica

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου