Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Σπίτι του με εντολή Σαββίδη ο Φουρθιώτης - «Σκουπίδια δεν έχουν θέση στο Έψιλον…» – Η απόγνωση του και η επίσκεψη στο κανάλι

-->
Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του πρώην μάνατζερ και νυν παρουσιαστή ήταν το πρώτο που ζητήθηκε να μείνει εκτός του νέου προγράμματος του Epsilon από τους ανθρώπους του Ιβάν Σαββίδη.
Ο όρος -σύμφωνα με το παρασκήνιο- τέθηκε στο στάδιο των συζητήσεων και η πλευρά Σαββίδη δεν δέχθηκε καν να συζητήσει το θέμα παραμονής του Μένιου Φουρθιώτη στο νέο Epsilon, ακόμη και στην μεταβατική περίοδο μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2018, όπου το πρόγραμμα θα τρέχει με το υπάρχον δυναμικό του καναλιού και κάποιες νέες προσθήκες.
Τα νέα βρήκαν τον πάλαι ποτέ δαιμόνιο μάνατζερ που χρίστηκε τιμητής των πάντων, ασκώντας δριμεία κριτική σε όποιον δεν δεχόταν να παραχωρήσει συνέντευξη στα «Αποκαλυπτικά» του στην Ρόδο, όπου πέρναγε μέρος των διακοπών του και το χτύπημα ήταν τόσο ισχυρό που κλαίει συνεχώς, απελπισμένος από το επερχόμενο τέλος της τηλεοπτικής του διαδρομής.
Κάποιοι -ελάχιστοι είναι η αλήθεια- λένε ότι υπάρχει μια πολύ μικρή περίπτωση να παρουσιάσει την εκπομπή του μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, όμως η πλευρά του νέου ιδιοκτήτη φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει, ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.
Στο παρασκήνιο του deal όπως λέγεται ο κ. Φίλιπππος Βρυώνης προσπάθησε να «σώσει» έστω και προσωρινά τον Μένιο που του πούλαγε τις κρέμες και τα υαλουρονικά σαν ζεστό ψωμί -το κανάλι αποκομίζει περί τις πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ τον μήνα από το telemarketing- όμως η απάντηση στις εκκλήσεις του ήταν niet, το «όχι» δηλαδή εις την ρωσική γλώσσα.
Ο πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου θεωρείται persona non grata από τον νέο ιδιοκτήτη του καναλιού που θα απηχεί πλέον σε μεγάλο βαθμό τις κυβερνητικές θέσεις, ενώ το ίδιο ανεπιθύμητος είναι και από το περιβάλλον του Μαξίμου.
Κι αυτό δεν έχει να κάνει σε τίποτε με την ιδιότητα του δημοσιογράφου που οικειοποιήθηκε, αλλά περισσότερο με την τακτική που υιοθέτησε σαν παρουσιαστής, επιτιθέμενος σε όποιον τολμούσε να του ασκήσει κριτική αλλά και κατά πάντων ως άλλος τηλεοπτικός Ποπολάρος.
Μετά από μια πορεία σε trash εκπομπές και το επιτυχημένο -κατά γενική ομολογία- management της Τζούλιας Αλεξανδράτου ο Μένιος Φουρθιώτης προσπάθησε να αναβαπτιστεί στην τηλεοπτική κολυμβήθρα του Epsilon.
Μόνο που παρά το σοβαρό -στα όρια του τρόμου κάποιες φορές- ύφος και το επιθετικό βλέμμα του, δεν κατάφερε ποτέ να γίνει συμπαθής στο τηλεοπτικό κοινό και ας έλεγε ότι τον παρακολουθούν την μια φορά ενάμιση εκατομμύριο τηλεθεατές και μετά από λίγα λεπτά δύο εκατομμύρια!
Αν ένα πράγμα πρέπει να θεωρείται βέβαιο για την επόμενη μέρα του Epsilon, αυτό είναι ότι δεν θα έχει την παραμικρή σχέση με τη χθεσινή.
Οι εκπομπές «σκουπίδια» και οι ανάλογοι παρουσιαστές αποτελούν οριστικό παρελθόν, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να χτίσει έναν εντελώς νέο σταθμό, ανταγωνιστικό σε πρόγραμμα και, κυρίως, δυνατό στην Ενημέρωση.
«Δεν πλήρωσε για να αγοράσει δικό του κανάλι -και θα πληρώσει ακόμη περισσότερα για να στήσει ψυχαγωγικό και ενημερωτικό πρόγραμμα- για να το εκπροσωπούν πρόσωπα «τύπου Φουρθιώτη», λέει άνθρωπος που ξέρει τις σκέψεις του.
Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει λάβει καμιά απόφαση και, συνεπώς, όσα γράφονται είναι ή σενάρια ή ευσεβείς πόθοι κάποιων, οι οποίοι αυτοπροβάλλονται και ουσιαστικά αυτοπροτείνονται.
«Ο Ιβάν Σαββίδης έχει δείξει την πρόθεσή του να αγοράσει τηλεοπτικό σταθμό από πέρυσι, όταν αποφάσισε να διαθέσει 61,5 εκατομ ευρώ για μια τηλεοπτική άδεια. Οι κινήσεις του θα έχουν επιχειρηματικό κριτήριο, όπως πάντα. Στο μυαλό του έχει τη δημιουργία ενός σοβαρού και ποιοτικού καναλιού», αναφέρει συνομιλητής του. «Δεν έχει αποφασίσει ακόμη σε ποιον θα αναθέσει το στήσιμο του σταθμού, ούτε την παρουσίαση ειδήσεων και εκπομπών, όπως κυκλοφορεί. Μην παίρνετε στα σοβαρά όσα γράφονται».
Ο Μένιος είναι πλέον γυμνός
Ίσως είναι από τις ελάχιστες φορές που δημιουργήθηκε ακόμη και hashtag με την επωνυμία #Sihamenios όπου οι χιλιάδες επικριτές του πέρναγαν γενεές δεκατέσσερις, για έναν παρουσιαστή.
Στους ελάχιστους που τόλμησαν να του ασκήσουν κριτική έπαιρνε ο ίδιος τηλέφωνο ζητώντας εξηγήσεις και ενίοτε λέγοντάς τους ότι θα απαντήσει μέσω της εκπομπής του, ενώ μετά έστελνε το καθιερωμένο του εξώδικο.
Μόνο που κάποια στιγμή και ειδικά για συμπεριφορές από τηλεοπτικές καρικατούρες όπως είναι ο κύριος Μένιος Φουρθιώτης, έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και η αποκαθήλωση.
Το ζήτημα δεν είναι ποια θα είναι η επόμενη τηλεοπτική στέγη του Μένιου, γιατί εδώ η απάντηση είναι δεδομένη για πολύ κόσμο.
Καμία, αφού πλέον ο μικρός δικτάτορας του Epsilon όπως τον αποκαλούσαν, αυτός που επιτέθηκε ανοίκεια στην Ρούλα Κορομηλά, την Ελεωνόρα Μελέτη και όποιον άλλον έφευγε από αυτό που θεωρούσε κανάλι του ή τολμούσε να γράψει κάτι αρνητικό, είναι όχι απλώς γυμνός, αλλά τσίτσιδος.
Το ζήτημα είναι πως ανεχτήκαμε σχεδόν όλοι μας τον Μένιο Φουρθιώτη με τα σαθρά ελληνικά του και τα δεκάδες σαρδάμ να βάλλει κατά πάντων επειδή ένοιωθε ότι ήταν στο απυρόβλητο.
Ποιος σοβαρός παρουσιαστής ή δημοσιογράφος εισέρχεται στο πλατό της εκπομπής του εν είδη λαϊκού αοιδού ανάμεσα σε καπνούς και πυροτεχνήματα για να παρουσιάσει τα δήθεν «Αποκαλυπτικά» ρεπορτάζ του;
Παρέμεινε με διαφορά ο χειρότερος παρουσιαστής εκπομπής και talent show που έχει εμφανιστεί στην μικρή οθόνη τα τελευταία χρόνια, όσες προσπάθειες και αν κατέβαλε να γίνει καλός.
Η δολοφονία της ελληνικής γλώσσας, τα ξεσπάσματα του εναντίον σε όποιον τολμούσε να πει κάτι γι’ αυτόν και πρωτίστως η αλαζονική του συμπεριφορά εντός και εκτός πλατό του χάρισαν άνετα τον τίτλο του «ανθρωποδιώχτη» κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής του βασιλείας.
Επιζητώντας μάταια να διαγράψει το παρελθόν του με τα βίντεο από τους στημένους σκοτωμούς του με τρανς, με τις εξόδους του φορώντας τα γυαλιά ηλίου-πλατφόρμες και τα χρυσά καπέλα, προσπάθησε να μεταλλαχτεί σε κάτι καλύτερο αλλά τελικά παρέμεινε ένας παρουσιαστής χωρίς παιδεία, που λατρεύει να είναι στην τηλεόραση.
Η λατρεία μάλιστα είναι τέτοια, που τις δύο τελευταίες ημέρες ο κύριος Φουρθιώτης σχεδόν δεν κοιμόταν από την αγωνία του και ήταν συνέχεια με το τηλέφωνο στο χέρι, ελπίζοντας ότι θα την γλιτώσει.
Δυστυχώς για τον ίδιο, αυτή την φορά δεν τα κατάφερε και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το αγόρι με την περιποιημένη καούκα, που πίστευε ότι δεν θα τον κουνούσε κανείς από τον θρόνο που είχε στήσει στο πρώην πλέον κανάλι του κ. Φίλιππου Βρυώνη.
Η glitter σκόνη με την οποία ήταν πασπαλισμένος από τα μαλλιά μέχρι τα πόδια, νομίζοντας ότι έτσι λάμπει περισσότερο, έφυγε και αυτή τα ξημερώματα που έπεσαν οι υπογραφές της μεταβίβασης.
Τότε που έφυγε και η τελική κλωτσιά του Ιβάν στα… καπούλια του Μένιου!!!
Μένιος Φουρθιώτης: Η απόγνωση, ο εξαφανισμένος Βρυώνης και η επίσκεψη στο κανάλι
Άρον-άρον επέστρεψε χθες από την Ρόδο ο παρουσιαστής που πήγε στις εγκαταστάσεις του «Ε» ενώ ο πρώην ιδιοκτήτης φέρεται να μην απαντάει στις κλήσεις του.
Προσπαθώντας να δείχνει ψύχραιμος και διατεινόμενος ότι έχει συμβόλαιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018-λες και αυτό έχει κάποια σημασία για τον Ιβάν Σαββίδη που δεν θέλει να τον βλέπει και να τον ακούει-ο Μένιος Φουρθιώτης εγκατέλειψε το νησί της Ρόδου και επέστρεψε άρον-άρον στην Αθήνα.
Δεν μπορούσε άλλωστε να πράξει αλλιώς, μετά το διαφαινόμενο τέλος εποχής στην καριέρα του στο «Ε», αφού η πλευρά Σαββίδη ξεκαθάρισε σύμφωνα με πληροφορίες στον Φίλιππο Βρυώνη, ότι δεν τον θέλει ούτε στη μεταβατική περίοδο μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2018.
Η επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του «Ε» δεν είχε αυτή την φορά την έπαρση που χαρακτήριζε τον μικρό δικτατορίσκο του καναλιού, τον οποίο έτρεμαν οι εργαζόμενοι, όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Ο κύριος Φουρθιώτης πήγε στο γραφείο του και προσπάθησε αρχικά για πολλοστή φορά τα τελευταία 24ωρα να επικοινωνήσει με τον κύριο Φίλιππο Βρυώνη.
Μόνο που σύμφωνα με τα όσα ακούγονται ο επιχειρηματίας δεν απαντά στις κλήσεις του και είναι «εξαφανισμένος» από το πάλαι ποτέ πουλέν του, μετά το deal με τον Ιβάν Σαββίδη, που είναι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης του καναλιού.
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που διατείνονται ότι ειδικά τον τελευταίο χρόνο ο Βρυώνης κράταγε τον Μένιο στο κανάλι, επειδή πούλαγε απο κρέμες και υαλουρονικά μέχρι γυαλιά ηλίου, όπως κανείς άλλος.
Έγινε έξαλλος όμως όταν ο Φουρθιώτης προέτρεψε τον κόσμο να μην συμβουλεύεται τους διαιτολόγους-«λαμόγια» τους αποκάλεσε-και να πίνει ένα συγκεκριμένο ρόφημα που πρότεινε και οι τελευταίοι «ξεσπάθωσαν» κατά του παρουσιαστή, απειλώντας μέσω του συλλόγου τους για αγωγή-μαμούθ, αν δεν ζητήσει δημόσια συγνώμη.
Ένταση και κραυγές
Η χτεσινή επίσκεψή του δεν κινήθηκε φυσικά σε ήρεμα πλαίσια, ειδικά όπως λένε οι πληροφορίες με συνεργάτιδα του κυρίου Φίλιππου Βρυώνη με την οποία συνομίλησε.
Η κατάσταση σύμφωνα με εργαζόμενους που άκουγαν τις κραυγές και τις φωνές του, αποτυπώνει ανάγλυφα την κατάσταση-σοκ στην οποία έχει περιέλθει ο πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου.
Αυτός, που χρίστηκε ουκ ολίγες φορές τηλεοπτικός δικαστής κατακεραυνώνοντας ηθοποιούς, δημοσιογράφους ή τραγουδιστές αν δεν πήγαιναν στην εκπομπή του  ή δεν έκαναν δηλώσεις στα μικρόφωνα της.
Ο τηλεοπτικός αέρας φούσκωσε τόσο πολύ την εγωπάθεια του, που όταν από μεγάλο κανάλι του είπαν όχι για καλεσμένο που ήθελε στην εκπομπή του, είπε ότι θα παίξει βίντεο για την ζωή του ιδιοκτήτη.
Όταν από το συγκεκριμένο κανάλι του είπαν «αν είναι να το παίξεις θα ενημερώσουμε άμεσα την ιδιοκτησία» ανέκρουσε πρύμνα και επέστρεψε στον θώκο του και στο τεράστιο πλατό της εκπομπής του.
Η απάντηση του φέρεται να  είναι ότι «εγώ στις 11 Σεπτεμβρίου θα είμαι στον αέρα και τότε θα μιλήσω», αλλά και αυτό να γίνει όλοι πλέον γνωρίζουν ότι η θέση Σαββίδη είναι δεδομένη για τον Μένιο Φουρθιώτη.
Ο νέος ιδιοκτήτης του καναλιού δεν επιθυμεί επ’ ουδενί να τον δει στον αέρα και το ξεκαθάρισε στον Φίλιππο Βρυώνη από την πρώτη στιγμή των συνομιλιών για την επίτευξη του deal.
Επίσης κανείς δεν γνωρίζει αν ο άνθρωπος που έλυνε και έδενε μέχρι χθες στο κανάλι, έχει συμβόλαιο ή απλά θεώρησε ότι δεν το χρειαζόταν όταν όλα ήταν στα πόδια του και μοίραζε διαταγές.
Ο ίδιος φέρεται να λέει ότι έχει και θα πρέπει να τον αποζημιώσουν αν δεν επιθυμούν την παρουσία του, που δεν την επιθυμούν σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες.
Ούτως ή άλλως οι εξελίξεις τρέχουν και το μέλλον ή την επόμενη μέρα του κυρίου Φουρθιώτη θα τα μάθουμε σύντομα.
Αν δηλαδή θα ταλαιπωρήσει την αισθητική μας για τέσσερις μήνες και κάτι ημέρες ή αν θα καταλήξει μια καρικατούρα στο EXTRA του κ. Βρυώνη-κανένας μεγάλος σταθμός δεν τον θέλει-ένα μικρό κανάλι στο οποίο οι τηλεθεατές θα τον βλέπουν μόνο αν πέσουν κατά τύχη πάνω του κάνοντας ζάπινγκ…

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου