Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Εξήντα παραβιάσεις έκαναν σήμερα τα τουρκικά μαχητικά

-->

Η Άγκυρα αδιαφορεί για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και αυξάνει κατακόρυφα την ένταση πάνω από το Αιγαίο  Στον Ελληνικό εναέριο χώρο εισήλθαν 14 τουρκικά αεροσκάφη εκ των οποίων τα έξι ήταν οπλισμένα - Μία διαδικασία αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία 

Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και στα χαρτιά εξακολουθούν να υπάρχουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για την αποφυγή ανεξέλεγκτων καταστάσεων η Τουρκική Πολεμική αεροπορία οδηγεί στο «κόκκινο» την ένταση πάνω από το Αιγαίο καθώς μέσα σε λίγες ώρες προχώρησε σε 60 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και σε οκτώ παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Συνολικά στον Ελληνικό εναέριο χώρο εισήλθαν 14 τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων δύο ήταν κατασκοπευτικά CN 235 και τα υπόλοιπα ήταν F- 16 που πέταξαν σε ζεύγη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία εμφανίζεται πλέον συστηματικά μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο με οπλισμένα αεροσκάφη γεγονός το οποίο πολλαπλασιάσει τον κίνδυνο πρόκλησης ενός πιθανού επεισοδίου στον αέρα. 

Και σήμερα τα 6 τουρκικά F-16 ήταν οπλισμένα και σε μια περίπτωση η διαδικασία της αναχαίτισης τους από τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία (εμπλοκή).

Οι 35 παραβιάσεις έγιναν από τα τουρκικά κατασκοπευτικά CN 235. Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική. 


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου