Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Σε πύρινο κλοιό η χώρα - Πού βρίσκονται τα ενεργά μέτωπα

-->
Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Ελλάδα με ενεργά μέτωπα σε Κάλαμο, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά με τις επίγειες, αυτή την ώρα, πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να οριοθετήσουν τις πυρκαγιές.

Στον Κάλαμο η κατάσταση είναι απελπιστική. Εκκενώνονται οικισμοί των Αγίων Αποστολών με τις δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στον Κάλαμο επιχειρούν, πλέον, 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ υπάρχουν ακόμη 15 οχήματα εθελοντών, 13 οχήματα από τους ΟΤΑ, 6 υδροφόρες της ΕΥΔΑΠ και 3 χωματουργικά μηχανήματα, προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Την ίδια στιγμή, στη Ζάκυνθο, που τις τελευταίες μέρες έχει χτυπηθεί ανελέητα από την πύρινη λαίλαπα και ζήτησε να κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης, υπάρχουν τρία νέα μέτωπα στις περιοχές Γαλάρο, 'Αγιο Λέοντα και 'Αγιο Νικόλαο Βολιμών.

Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Βολιμών, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε ανάμεσα σε σπίτια, πολυτελείς βίλες και εστιατόρια, με αποτέλεσμα ο κόσμος που βρίσκεται εκεί να τρομοκρατηθεί, αλλά με την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Ακόμη, στο χωριό του Αγαλά, η πυρκαγιά έφτασε περίπου 500 μέτρα από το πρώτα σπίτια του χωριού, ενώ μια κατοικία που ήταν εγκαταλειμμένη από τους ιδιοκτήτες της μέσα στο δάσος υπέστη σοβαρές ζημιές. Αυτή τη στιγμή, στο Δημαρχείο Ζακύνθου έχει στηθεί ένα κέντρο συντονισμού των επιχειρήσεων, καθώς αναμένεται πολύ δύσκολη νύχτα, ενώ πάντα υπάρχει ο φόβος νέων εστιών.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στην Ζάκυνθο βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να ερευνήσει το μπαράζ πυρκαγιών και να συλλέξει στοιχεία για τα αίτια που τις προκάλεσαν και για τους εμπρηστές που φέρονται να ευθύνονται για τα μέτωπα πυρκαγιάς.

Τέλος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή την ώρα τρεις φωτιές στην Κεφαλονιά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δασικές πυρκαγιές στις περιοχές Καραβάδο, Δοριζάτα και Σβορωνάτα.

ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου