Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

ALERT! Τεράστιες ποσότητες όπλων παραδίδουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους λίγο πριν την τουρκική εισβολή

-->
Σε μαζική αποστολή, όπλων, τεθωρακισμένων οχημάτων και πυρομαχικών προχώρησαν οι ΗΠΑ, προς τους Κούρδους της Συρίας, λίγο πριν η Τουρκία εξαπολύσει μαζική επίθεση σε βάρος τους, προκειμένου να καταφέρουν να αμυνθούν στις τουρκικές ορδές.
Συγκεκριμένα 112 νταλίκες μετέφεραν μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες όλων των ειδών τα οχήματα και τα πολεμοφόδια και συνολικά η ροή εφοδίων έφτασε τα 909 βαρέα μεταφορικά οχήματα που μετέφεραν 30.000 τόνους εφόδια στα μέλη του PYD.
Κάθε νύχτα οι Αμερικανοί περνούν από τα ιρακινά σύνορα της περιοχής Χασάκα που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων της Συρίας.
Στα οχήματα  περιλαβάνονται και θωρακισμένα  High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle (HMMWV) που χρησιμοποιούνται από τον αμερικανικό Στρατό, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας έχει παραδώσει στα μέλη του PYD στη Συρία, 12.000 αυτόματα όπλα ΑΚ-47, 6.000 πολυβόλα των 12,7  χλστ., 3.500 βαριά πολυβόλα των 14,5 χλστ., 7.000 αντιαρματικές ρουκέτες ΑΤ-4 και άλλα όπλα αμερικανικά και ρωσικά. 
Οι Τούρκοι έχουν συγκεντρώσει 25.000 προσωπικό, από τις οποίες 18.000 είναι Σύροι Τουρκομάνοι και οι υπόλοιποι Τούρκοι (ειδικές δυνάμεις, μηχανικίνητες μονάδες, πυροβολικό κλπ).
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν χαρακτήρισε "Μύγες στο βάλτο που πρέπει να εξοντωθούν" τους Κούρδους της Συρίας και του ΡΚΚ και ήδη μια τουρκική μηχανοκίνητη Ταξιαρχία έχει μεταφερθεί στην περιοχή, εξοπλισμένη με άρματα μάχης Μ60Α3 και AIFV.
Τίποτα δεν θα είναι ίδιο μετά την τουρκική επίθεση, καθώς είναι η πρώτη φορά που "αμερικανικά" όπλα θα κτυπήσουν μαζικά τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Ηδη πολλά όπλα έχουν "διαρρεύσει" στο ΡΚΚ και οι Τούρκοι βάλλονται συχνά-πυκνά από αντιαρματικά ΑΤ-4...

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου