Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Κίνα: Φόβοι για περισσότερους από 100 νεκρούς από τα 6,5 Ρίχτερ

-->

Τον Μάιο του 2008 μια σεισμική δόνηση που έπληξε την επαρχία Σετσουάν είχε αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο σχεδόν 70.000 άνθρωποι

Φόβους για τουλάχιστον 100 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες εξέφρασε σήμερα η κινεζική κυβέρνηση μετά το σεισμό των 6,5 βαθμών που συγκλόνισε σήμερα τη νοτιοδυτική Κίνα.

Επισήμως, το πρακτορείο Xinhua, οι νεκροί ανέρχονται στους 5, πάνω από 60 είναι η τραυματίες, εκ των οποίων οι 30 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Περίπου 130.000 σπίτια υπέστησαν ζημιές, επισήμανε η Εθνική Επιτροπή για την αντιμετώπιση καταστροφών σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της, βασιζόμενη σε μια προκαταρκτική ανάλυση του σεισμού που έπληξε την επαρχία Σετσουάν.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή 200 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της πόλης Γκουανγκγιουάν σε βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS). Αρχικά, το ινστιτούτο είχε εκτιμήσει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,6 βαθμών και ότι το εστιακό βάθος του ήταν 32 χλμ.



Η σεισμολογική υπηρεσία της Σετσουάν ανέφερε ότι το επίκεντρο της δόνησης ήταν στην νομαρχία Νγκάουα, όπου κατοικούν κυρίως Θιβετανοί, πολλοί από τους οποίους είναι νομάδες βοσκοί. Ωστόσο ο σεισμός σημειώθηκε επίσης κοντά στον δρυμό Τζιουζιάιγκου, δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Η περιοχή πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε κινέζικους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζουν ζημιές στην περιοχή του δρυμού Τζιουζιάιγκου, και πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί σε εξωτερικούς χώρους, ανάστατοι.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε στην κινεζική δημόσια τηλεόραση ότι αρχικά επικράτησε πανικός μεταξύ των τουριστών όταν εκδηλώθηκε ο σεισμός.

Το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε επικαλούμενο έναν αξιωματούχο του οργανισμού τουρισμού όταν ορισμένα σπίτια κατέρρευσαν ή εμφάνισαν ρωγμές και πρόσθεσε ότι οργανώνονται επιχειρήσεις διάσωσης.

Τον Μάιο του 2008 μια σεισμική δόνηση που έπληξε την επαρχία Σετσουάν είχε αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο σχεδόν 70.000 άνθρωποι.


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου