Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Πτώχευσε η τρίτη μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία εμπορικής ναυτιλίας! – Κρίση χωρίς τέλος στον γερμανικό εφοπλισμό

-->
Η Rickmers Holding, η τρίτη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία της Γερμανίας, κατέθεσε αίτημα πτώχευσης ως αποτέλεσμα της αδυναμίας των γερμανικών εφοπλιστικών εταιριεών να κάνουν μεταρρυθμίσεις και να προσαρμοστούν στις ανάγκες της διεθνούς εμπορικής ναυτιλίας.

Από την αρχή του έτουυς έχουν πτωχεύσει άλλες δώδεκα μικρότερες γερμανικές εταιρείες.

Η εταιρεία, Rickmers Holding, που διαθέτει στόλο 114 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατέθεσε αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης αφότου διέκοψε τη συνεργασία της με μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλιακή χρηματοδότηση, σε μία ένδειξη πως η παρατεταμένη ναυτιλιακή κρίση της Γερμανίας έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν κατάφερε να συμφωνήσει για την αναχρηματοδότηση με την ΗSH Nordbank AG, αναγκάζοντάς της να καταθέσει για αφερεγγυότητα.

Από την πλευρά της Rickmers επισημάνθηκε ότι η HSH Nordbank αιφνιδιαστικά απέρριψε έναν όρο που απαιτείται την αναδιάρθρωση μιας από τις θυγατρικές της.

Η HSH Nordbank ανακοίνωσε ότι το συμβούλιο της εξέτασε προσεκτικά τα επιχειρηματικά σχέδια της Rickmers προτού αποφασίσει ότι δεν είναι βιώσιμα.

Οι ομολογιούχοι της Rickmers λένε ότι αναμένουν από την ιδιοκτήτρια της εταιρείας, Bertram R.C. Rickmers, να διαφυλάξει τα πάγια της εταιρείας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρος Βενιάμης, με δήλωσή-απάντηση στην επίθεση του Β.Σόιμπλε κατά της ελληνικής ναυτιλίας που εκπροσωπεί το 50% της Ευρώπης, είχε κατηγορήσει τον Γερμανός αξιωματούχος ότι αγνοεί το ιδιαίτερα ευνοϊκό καθεστώς που διέπει τη γερμανική ναυτιλία.

pronews

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου