Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Νύχτα αγωνίας για τους σεισμόπληκτους στη Λέσβο - Συνεχείς οι μετασεισμοί μετά τα 6,1 Ρίχτερ

-->

Στήθηκε καταυλισμός στο γήπεδο του Πολιχνίτου για τους κατοίκους της Βρίσας, που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές - Από το κέντρο μεταναστών στη Μόρια διατέθηκαν 40 σκηνές των δέκα ατόμων η κάθε μία και 2.000 μπουκάλια νερό - Μηχανικοί καταγράφουν τις ζημιές, κλειστά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Τρίτη

Νύχτα αγωνίας για τους σεισμόπληκτους κατοίκους της Λέσβου, κυρίως στα νότια του νησιού, μετά τηνισχυρή δόνηση των 6,1 Ρίχτερ, που κόστισε τη ζωή σε μία γυναίκα, ενώ υπήρξαν και 15 τραυματίες.

Πολλοί θα περάσουν τις επόμενες ώρες μακριά από τα σπίτια τους. Το χωρίο Βρίσα εκκενώθηκε και οι περίπου 500 κάτοικοί του, που απομακρύνθηκαν με λεωφορεία των ΚΤΕΛ, θα διανυκτερεύσουν σε σκηνές, μέχρι να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς, με μία δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ να καταγράφεται στις 21:25, ενώ στα 4,9 Ρίχτερ μετρήθηκε ο πιο ισχυρός εξ αυτών, τρία λεπτά μετά την κατά τα φαινόμενα κύρια δόνηση των 6,1 Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι πάντως παραμένουν επιφυλακτικοί για τη σεισμική ακολουθία, χαρακτηρίζοντας κρίσιμο το επόμενο 48ωρο. 

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί, ενώ, όπως έγινε γνωστό, για αύριο αναβλήθηκαν οι Πανελλήνιες των ΕΠΑΛ σε Λέσβο και Χίο.







Ήδη, με εντολή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, διατέθηκαν από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων της νότιας Λέσβου συνολικά 40 σκηνές των δέκα ατόμων η μία και 2.000 μπουκάλια νερό.

Όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, από δυνάμεις του στρατού έχει δημιουργηθεί καταυλισμός στο στάδιο του Πολιχνίτου, προκειμένου να περάσουν τη νύχτα οι σεισμοπαθείς, ενώ ήδη έχουν μεταβεί μηχανικοί στο νησί, για να εξετάσουν ποια και πόσα είναι τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές. 

Αύριο αναμένεται στο νησί και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, καθώς και άλλοι 18 μηχανικοί. 

Παράλληλα, ο Δήμος Λέσβου άνοιξε δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην τουριστική περιοχή των Βατερών, προκειμένου να φιλοξενηθούν κάποιοι από τους άστεγους σεισμοπαθείς της Βρίσας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, σοβαρές ζημιές έχουμε στην περιοχή του Πλωμαρίου, αλλά και στην πόλη της Μυτιλήνης. Οι πιο σοβαρές ζημιές αναφέρθηκαν στη Βρίσα, όπου δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρή και μία 43χρονη γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί κάτω από τα ερείπια σπιτιού.

Λόγω κατολισθήσεων, με δυσκολία διεξάγεται η συγκοινωνία στον κεντρικό δρόμο Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου, ενώ ο δρόμος προς την Μελίντα είναι κλειστός. Ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς. 


















ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου