Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! «Τρέμει η Ελλάδα – Ο «Μπορά» μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα!» (PHOTOS)

-->
Σε εθνικιστικό παραλήρημα βρίσκεται ο τούρκικος τύπος που επαίρεται για την δοκιμή του πυραύλου Μπορά στη Σινώπη, γράφοντας μάλιστα ότι αυτός, μπορεί να  χτυπήσει την Αθήνα!
Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα Gunes σε πρωτοσέλιδό τίτλο της γράφει: «Ακόμα και η δοκιμή τους έκανε να τρέμουν».
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται σε ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια τα οποία όπως υποστηρίζει «τρομοκρατήθηκαν» από τη δοκιμή του νέου τουρκικού πυραύλου.
Στις εσωτερικές της σελίδες η τουρκική εφημερίδα έχει τον τίτλο «Ο Μπορά πανικόβαλε την Ελλάδα» αναφέρεται στην κάλυψη από τα ελληνικά μέσα της δοκιμής του πυραύλου στην Σινώπη, ο οποίος έγινε «ο εφιάλτης της Ελλάδας».
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η εκτόξευση παρακολουθήθηκε με ζωντανή σύνδεση από υπουργό Εθνικής Άμυνας Φικρί Ισίκ στη  διεθνή έκθεση οπλικών συστημάτων IDEF 2017.
Ο τηλεκατευθυνόμενος πύραυλος (KAAN)  μεγάλου βεληνεκούς, εδάφους- εδάφους, έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης από όχημα και σχεδιάστηκε  και παρήχθη με (τουρκικούς) εθνικούς πόρους.
Θεωρείται αξιόπιστος με υψηλές δυνατότητες κρούσης που θα υποστηρίξει το οπλικό σύστημα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο ελληνικός Τύπος προέβη σε ανάλυση και σχολιάστηκε από στρατιωτικούς και πολιτικούς αξιωματούχους. Ο ελληνικός Τύπος πιστεύει ότι ο ελληνικός στρατός πρέπει να αλλάξει τις στρατηγικές του, δηλώνοντας ότι η Τουρκία έχει τώρα τη δυνατότητα να χτυπήσει την Αθήνα.
Το δημοσίευμα καταλήγει:
Από τη Σμύρνη στην Αθήνα η απόσταση είναι περίπου 230 χιλιόμετρα  και η εμβέλεια του πυραύλου KAAN είναι 280 χιλιόμετρα.
Πληροφορίες από: TRIBUNE, echedoros-a.gr
piravlos_tourkiaπυραυλος1

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου