Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

ΑΝΗΣΥΧΙΑ στην Αθήνα και ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ – ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ χτύπημα τζιχαντιστών - Συναγερμός στα νησιά που έχουν hotspots αλλά και στην ενδοχώρα

-->
Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Αθήνα, για ενδεχόμενη δράση τζιχαντιστών, ιδίως στα ελληνικά νησιά, και μάλιστα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. 
Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, εντοπίστηκαν κι εξαρθρώθηκαν δύο πυρήνες τζιχαντιστών στην ενδοχώρα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, πρόκειται για δυο ολιγομελείς ομάδες που δρούσαν στο Ελληνικό και στο λιμάνι του Πειραιά, κι έκαναν τζιχαντιστική προπαγάνδα.
Οι ελληνικές αρχές σχεδιάζουν έκτακτα μέτρα, ιδίως στα πέντε νησιά με hot spots, ύστερα από σχετικές οδηγίες των αρμόδιων ευρωπαϊκών υπηρεσιών. Θα απλωθεί έναδίχτυ ασφαλείας σε περιοχές, με μεγάλη τουριστική κίνηση, αλλά και σε λιμάνια που δέχονται μεγάλα κρουαζιερόπλοια. 
Συναγερμός όμως υπάρχει και στην ενδοχώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, τα συναρμόδια υπουργεία προβληματίζει έντονα η άρνηση των μεταναστών που διαμένουν στο Ελληνικό να μεταφερθούν στους υπερσύγχρονους ξενώνες φιλοξενίας στη Θήβα. 
Πονοκέφαλο όμως στις ελληνικές αρχές προκαλούν και οι εξαφανίσεις χιλιάδων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων. Καθώς εκτιμάται ότι αποτελούν μια ευάλωτη κατηγορία, για στρατολογία από τζιχαντιστές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, οι αρμόδιες αρχές των Βρυξελλών κατατάσσουν την Ελλάδα στη 19η θέση πανευρωπαϊκά, για κίνδυνο τζιχαντιστικού χτυπήματος. 
Δείτε το βίντεο από το 53': 05''


ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου