Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Ο Σουλτάνος βάζει φωτιά και στο F4 της Ευρωλίγκα – Μπλουζάκια εμφανίζουν την Αγιά Σοφιά ως τζαμί!!

-->
Οι Τούρκοι βάζουν «φωτιά» και στο Final Four της Euroleague λόγω της συμμετοχής του Ολυμπιακού.
Τύπωσαν μπλουζάκια στα οποία απεικονίζεται η Αγιά Σοφιά ως τζαμί, με τους μιναρέδες να βρίσκονται σε περίοπτη θέση και τη φράση «Istanbul since 1453» να συνοδεύει την πρόκληση στα T-shirt της Φενέρμπαχτσε.
Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι τυχαίο, αφού το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν σε κάθε ευκαιρία θέλει να προβάλει τις αξιώσεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας και βεβαίως να ξυπνάει τα ανθελληνικά αισθήματα σε έναν ούτως ή άλλως εχθρικό προς τη χώρα μας λαό.
Προωθεί επίσης στην τουρκική κοινή γνώμη μηνύματα, όπως αυτός της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς από μουσείο που είναι σήμερα σε τζαμί που θέλει ο Τούρκος πρόεδρος για να «ντοπάρει» τους ισλαμιστές οπαδούς του σε μία περίοδο που παραμένει τρικυμιώδεις στην Τουρκία παρά την νίκη στο δημοψήφισμα.
Αυτή η προβοκάτσια που έγινε με τα μπλουζάκια της Φενέρμπαχτσε, της ομάδας που έχει αγωνιστεί στα νιάτα του και ο Ρ.Τ. Ερντογάν θυμίζει «Γκρίζους Λύκους». Συγκεκριμένα οι… οπαδοί της ομάδας τύπωσαν μπλουζάκια στα οποία αποτυπώνεται η Αγιά Σοφιά ως τζαμί και συνοδεύεται με το προκλητικό μήνυμα «Istanbul since 1453».
Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι πρόκειται για απάντηση στον «αυθάδη Έλληνα» και αυτό γιατί οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν τυπώσει T-Shirt που απεικονίζουν την Αγιά Σοφιά με λεζάντα «Κωνσταντινούπολη 2017», λόγω του Final Four. Οι Τούρκοι ωστόσο επιχειρούν να φανατίσουν το κοινό τους, αλλά και να στείλουν πολιτικό και θρησκευτικό μήνυμα, αφού τους τελευταίους μήνες τα δημοσιεύματα και οι δηλώσεις αξιωματούχων της Άγκυρας υπέρ της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί δίνουν και παίρνουν.
Μην ξεχνάμε πώς ο Ταγίπ Ερντογάν είχε εξαγγείλει ότι την Μεγάλη Παρασκευή θα έκανε προσευχή στην Αγιά Σοφιά, κάτι που τελικώς δεν έπραξε, ίσως γιατί διαπίστωσε πώς κερδίζει το δημοψήφισμα, ενώ κάποιοι ιστορικοί, φίλοι του Ρ.Τ. Ερντογάν, ανακάλυψαν πώς ήταν πλαστό το διάταγμα του Κεμάλ να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε μουσείο.
Το γεγονός δε ότι οι Τούρκοι αναδεικνύουν την ημερομηνία 1453, θυμίζοντας την Άλωση της Πόλης, προϊδεάζουν και για την στάση τους στο γήπεδο, απέναντι στον Ολυμπιακό που πέταξε εκτός Final Four της Euroleague την τουρκική Εφές.
Δείτε τα προκλητικά μπλουζάκια που τυπώθηκαν ενόψει του final – 4:
mplouzakia1

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου