Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Η Ευρώπη συγχαίρει τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν

-->

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ ανέφερε ότι η νίκη του κυρίου Μακρόν είναι η νίκη της ενωμένης Ευρώπης και της γαλλο- γερμανικής συνεργασίας

Συγχαρητήρια μηνύματα από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση έλαβε ο νέος πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν. Ο πρωθυπουργός του Βελγίου κ. Σαρλ Μισέλ σε ανάρτησή του στο twitter είπε” μπράβο στον κύριο Μακρόν”. Ο εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ ανέφερε ότι η νίκη του κυρίου Μακρόν είναι η νίκη της ενωμένης Ευρώπης και της γαλλο- γερμανικής συνεργασίας. 



Από την πλευρά του ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου κ. Γκι Φέρχοφσταντ, ανέφερε ότι “η νίκης του κ. Μακρόν είναι μια καταπληκτική επικράτηση τους ευρωπαϊκού ιδεώδους”. 



Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ , συνεχάρη θερμά τον Μακρόν.
«Τηλεφώνησα στον Εμανουέλ Μακρόν για να τον συγχαρώ θερμά για την εκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας. Του εξέφρασα τις ευχές μου για την επιτυχία του».


Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, σύμφωνα με μια ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Η πρωθυπουργός συνεχάρη θερμά τον εκλεγμένο πρόεδρο Μακρόν για την εκλογική του επιτυχία. Η Γαλλία είναι μία από τις στενότερες συμμάχους μας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το νέο πρόεδρο σε ένα εύρος κοινών προτεραιοτήτων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας μέσω twitter απέστειλε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. «Συγχαρητήρια στον Εμανουέλ Μακρόν, συγχαρητήρια στους Γάλλους πολίτες που διάλεξαν την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αλληλεγγύη από την τυραννία των ψεύτικών ειδήσεων», έγραψε ο Ντ. Τουσκ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που οι Γάλλοι επέλεξαν ένα ευρωπαϊκό μέλλον.  Προχωρούμε μαζί για μια πιο ισχυρή και δίκαιη Ευρώπη» 

Συγχαρητήρια επιστολή στο Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές απέστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκ μέρους και του Κολεγίου των Επιτρόπων. «Γνωρίζω πως η καμπάνια ήταν απαιτητική και δύσκολη. Σε αυτήν συγκρούστηκαν οι ιδέες και τα οράματα της Γαλλίας», σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής προσθέτοντας οτι η ιστορία της δημιουργίας της ΕΕ είναι τόσο «άμεσα συνδεδεμένη» με αυτή της Γαλλίας που η πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας ξεπερνάει τη χώρα του.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι ιδέες που υπερασπίστηκε ο Εμ. Μακρόν για μια «Ευρώπη δυνατή και προοδευτική που προστατεύει όλους τους πολίτες της» είναι αυτές που η Γαλλία θα ακολουθήσει κατά την διάρκεια της προεδρίας του. 

«Όπως ξέρετε η Επιτροπή εργάζεται εδώ και δυόμισι χρόνια να χτίσει μία καλύτερη Ευρώπη, μία Ευρώπη που προστατεύει και υπερασπίζεται τους συμπολίτες μας και τους δίνει τα μέσα να αντιδρούν. Γνωρίζετε την αποφασιστικότητά μου να συνεχίσω αυτή την πολιτική μέχρι το τέλος της θητείας μου. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα είναι καρποφόρα και θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε μαζί τους κοινούς μας στόχους», καταλήγει ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.


Ο εκπρόσωπος του αριστερού Ζαν Λικ Μελανσόν, Αλεξί Κορμπιέρ, δήλωσε ότι η νίκη του Εμανουέλ Μακρόν ήταν αποτέλεσμα της ψήφου των Γάλλων κατά της Μαρίν Λεπέν κι όχι υπέρ των πολιτικών που πρεσβεύει ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μελανσόν είχε δυσκολευτεί ιδιαίτερα να πάρει θέση μετά τον πρώτο γύρο, αποφεύγοντας να δώσει μία κατεύθυνση τους ψηφοφόρους του.

Μετά από πολλές πιέσεις, δέχθηκε να πει ότι δεν επιθυμεί την ανάδειξη της Μαρίν Λεπέν στη γαλλική προεδρία. Ακόμη και τότε, δεν υποστήριξε ουδέποτε τον Εμανουέλ Μακρόν.


Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου