Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Έθεσε θέμα Λωζάνης στον Τσίπρα – Μία ώρα διήρκησε η συνάντηση

-->
Τετ α τετ στο Πεκίνο σήμερα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 Η συνάντηση που κράτησε μία ώρα και δέκα λεπτά έγινε στο περιθώριο του Belt and Road Forum for International Cooperation που διοργανώνει η κινεζική κυβέρνηση.
Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο στο τέλος της συνάντηση ο Ερντογάν εξέφρασε επιθυμία για πλήρη εφαρμογή όσων προβλέπονται από την Συνθήκη της Λωζάνης.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε τη «θετική ατζέντα» των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Στη διάρκεια της διμερούς συνάντησης οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, για την οποία ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα τη στηρίζει, το μεταναστευτικό και το θέμα της βίζας των Τούρκων πολιτών που επισκέπτονται χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η συνάντηση των δύο πολιτικών έρχεται σε μία στιγμή που η ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών χτυπά κόκκινο με τις προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας να είναι καθημερινό φαινόμενο.
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, και ο γ.γ του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα διεθνούς οικονομικής συνεργασίας Γιώργος Τσίπρας. Από τουρκικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχε ο πρωθυπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών (AIIB), Γκου Σου, και κατόπιν με τον πρόεδρο της Βιομηχανικής και Εμπορικής Τράπεζας της Κίνας (ICBC), Τζουν Λι.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου