Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

ALERT! Όλος ο τουρκικός στόλος στο Αιγαίο - Ελληνικά υποβρύχια στέκονται απέναντι από τουρκικές φρεγάτες

-->

Η Άγκυρα βγάζει στο Αρχιπέλαγος δεκάδες πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα - Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις για την άσκηση «Θαλασσόλυκος» - Καταιγιστικές εξελίξεις σε Αιγαίο και Κύπρο

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο με το ενδεχόμενο ενός «θερμού» επεισοδείου να είναι πιο πλέον πολύ πιθανό.
Η Τουρκία άλλωστε δεν σταματησε ποτέ να «παίζει» με το Αιγαίο είτε για στρατηγικά οφέλη, είτε για αμιγώς (μικρο)πολιτικά οφέλη.
Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της δεν το έκρυψε ποτέ: το Αιγαίο γισα την Τουρκία είναι “Ιlk Hedef” (Πρώτος Στόχος) και δεν διστάζει να οξύνει την κατάσταση όποτε κρίνει σκόπιμο.
Φαίνεται πως μια τέτοια κατάσταση είναι και τώρα. Ο σουλτάνος Ερντογάν, έχοντας υποστεί σημαντικές ήττες στο ανατολικό μέτωπο και την κρίση της Συρίας, επιχειρεί να μεταφέρει την ένταση στο Αιγαίο αλλά και την Κύπρο.
Η Άγκυρα, σε μια προσπάθεια να προλάβει τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, πραγματοποιεί ασκήσεις με πραγματικά πυρά ενώ, πολεμικά της πλοία καθώς και το ερευνητικό «Μπαρμπαρος» πλέουν μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ και σε οικόπεδα που έχουν παραχωρηθεί σε ξένες εταιρείες από την Κυπριακή Δημοκρατία για έρευνες προς εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.
kipros
Οι Τούρκοι επιχειρούν επίδειξη δύναμης φοβούμενοι ότι ανατρέπονται οι μεγαλεπήβολοι σχεδιασμοί τους, ένεκα της παρουσίας διεθνών κολοσσών, με εμπλοκή και του Ισραήλ και της Αιγύπτου.
Για το λόγο αυτό επιχειρεί διμέτωπη ένταση σε Αιγαίο και Κύπρο, με εμφανή στόχο την αποκοπή της Κύπρου από τον ελλαδικό-αιγαιϊκό κορμό, όπου οι ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου συναντώνται στο Καστελόριζο.

Τουρκικά πλοία σε όλο το Αιγαίο

Με δεκάδες πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει «συνθήκες πολέμου» στο Αιγαίο στο πλαίσιο της άσκησης ''Ντενίζ Γκουρντου'' (Θαλασσόλυκος) των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όπου εμφανίζονται ...παρενοχλούμενες από την Ελλάδα!
Όλος ο τουρκικός Στόλος θα βρίσκεται εν πλω και θα ασκείται από τις 13 έως τις 28 Μαΐου στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, με τη συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, ανεβάζοντας στα ύψη την ένταση.

Τόσο τα - ακραία - σενάρια της άσκησης όσο και αρκετές προκλητικές κινήσεις – παραβιάσεις ελληνικού εναέριου χώρου, υπερπτήσεις πάνω από ακριτικά νησιά, εθνικιστική και ανιστόρητη ρητορική, πλους πολεμικών πλοίων σε όλο το Αιγαίο, αντίδραση σε αναγνωρίσεις, κλπ - δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση, άκρως επικίνδυνη που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.
Επί δύο ώρες η τουρκική φρεγάτα «ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ» έκανε το πρωί της Παρασκευής άσκηση με πραγματικά πυρά στην κυπριακή ΑΟΖ και μάλιστα εντός των οικοπέδων 6,7,10 και 11.
Λίγο νωρίτερα, τα ξημερώματα, η τουρκική φρεγάτα «ΤΖΕΜΛΙΚ» έκανε ανθυποβρυχιακή άσκηση με παθητικά αντίμετρα τορπιλών στα διεθνή ύδατα, νότια του Καστελόριζου.
Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος τόνισε ότι η Τουρκία απειλεί τη διεθνή ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και έστειλε νέο ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα: «Η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει τις ανιστόρητες και επικίνδυνες εμμονές της Τουρκίας η οποία διαστρέφοντας το Διεθνές Δίκαιο, τις Συμβάσεις, αλλά και την ηθική, προωθεί διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας και της αδερφής μας Κύπρου».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά ο οποίος δεν κρύβει πλέον την έντονη ανησυχία του για «ατύχημα» στο Αιγαίο ή την Κύπρο. Εξέφρασε μάλιστα τη σαφή στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο λέγοντας πως αν χρειαστεί η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό της. 

Στο Καστελόριζο βρίσκεται πάνοπλη η ελληνική πυραυλάκατος «Μυκόνιος», ενώ την Πέμπτη ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και Υπαρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Μανούρης, επισκέφθηκε συμβολικά το Καστελόριζο, τη Ρω και τη Στρογγύλη. Μίλησε με το προσωπικό και διαπίστωσε υψηλό ηθικό, αλλά και υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας.
Σε μια δεύτερη συμβολική κίνηση, ο Στρατός Ξηράς εγκατέστησε δύο φωτοβολταϊκά και μια μικρή ανεμογεννήτρια στα νησιά Κίναρο και Λέβιθα, τα οποία συχνά αμφισβητούν οι Τούρκοι.
-----------------------------------------------------------------------

Απέπλευσαν ελληνικά υποβρύχια – Στέκονται απέναντι από τουρκικές φρεγάτες

Οι «φονιάδες του Αιγαίο» σε θέσεις μάχης - Η Ελλάδα απαντά στις κινήσεις των Τούρκων που έχουν δεσμεύσει παρανόμως το μισό Αιγαίο για ασκήσεις
Σε πλήρη ετοιμότητα είναι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για να απαντήσουν στις προκλήσεις των Τούρκων.
Με δεκάδες πολεμικά πλοία, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει «συνθήκες πολέμου» στο Αιγαίο στο πλαίσιο της άσκησης ''Ντενίζ Γκουρντου'' (Θαλασσόλυκος) των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων όπου εμφανίζονται ...παρενοχλούμενες από την Ελλάδα!
Όλος ο τουρκικός Στόλος θα βρίσκεται εν πλω και θα ασκείται από τις 13 έως τις 28 Μαΐου στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου.
Ήδη στο Καστελόριζο βρίσκεται πάνοπλη η ελληνική πυραυλάκατος «Μυκόνιος», ενώ την Πέμπτη ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και Υπαρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Μανούρης, επισκέφθηκε συμβολικά το Καστελόριζο, τη Ρω και τη Στρογγύλη. Μίλησε με το προσωπικό και διαπίστωσε υψηλό ηθικό, αλλά και υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας.
Την ίδια ώρα ελληνικά υποβρύχια σαρώνουν το Αιγαίο στοχοποιώντας τις θέσεις των τουρκικών πολεμικών πλοίων ενώ στο στόχαστρο βάζουν και τις τα λιμάνια από τα οποία αποπλέουν οι φρεγάτες με την ημισέληνο. Είναι μάλιστα σε ετοιμότητα για να κινηθούν και προς την Κύπρο, σε περίπτωση που ζητηθεί βοήθεια από το «αδελφό» κράτος.
KASTELORIZO IPOVRIXIO
Έχοντας στα χέρια του το ΓΕΕΘΑ πέντε από καλύτερες Μονάδες Υποβρυχίων του Κόσμου σε Συμβατικό επίπεδο, μπορεί να αποκλείσει τα Στενά κλείνοντας τα πολεμικά της Μαύρης Θάλασσας, αφήνοντας το πεδίο δράσης των πλοίων επιφανείας του Ελληνικού Στόλου να τσακίσει τον τούρκικο που θα είναι ήδη στο Αιγαίο.
Οι Μονάδες των Υποβρυχίων είναι ικανές να κλείσουν τη θάλασσα της Καρπάθου και να μην αφήσουν τον τουρκικό στόλο να πάρει ανάσα!
Οι «θαλάσσιοι φονιάδες» προκαλούν τρόμο στον Ναυτικό των Τούρκων που γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε κίνησή τους μπορεί να καταλήξει σε πανωλεθρία.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου