Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Παγκόσμιο σοκ: Έπνιξαν στο αίμα λεωφορείο με χριστιανούς Κόπτες - 28 νεκροί

-->

Πάνοπλοι μασκοφόροι «γάζωσαν» το όχημα που μετέφερε δεκάδες ανθρώπους - Άλλα 25 άτομα σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο - Εικόνες που συγκλονίζουν

Συγκλονιστικές εικόνες με πτώματα διάσπαρτα γύρω από το λεωφορείο, σκεπασμένα με μαύρες σακούλες, είδαν το φως της δημοσιότητας από το σημείο του μακελειού που προκάλεσαν πάνοπλοι μασκοφόροι στην Αίγυπτο. Οι τρομοκράτες «γάζωσαν» λεωφορείο που μετέφερε χριστιανούς κόπτες με εκατοντάδες σφαίρες, αφήνοντας πίσω τους -σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό- 28 νεκρούς και τουλάχιστον 25 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και πολλά παιδιά, τα οποία συνοδεύονταν από τους γονείς τους.

Το νέο πολύνεκρο επεισόδιο έλαβε χώρα στη διαδρομή για το μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, στην περιοχή Μίνια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η επίθεση δεν έγινε μόνο στο λεωφορείο, αλλά και σε ένα μικρό μινι μπας και ένα μικρό φορτηγό. Στο ένα επέβαιναν Χριστιανοί Κόπτες και στο μίνι μπας, εργάτες από δύο χωριά της περιοχής.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο αραβικό δίκτυο είπαν ότι την επίθεση έκαναν οχτώ μασκοφόροι που φορούσαν στολές και επέβαιναν σε δύο οχήματα.



Ο μεγάλος ιμάμης του Αλ Άζχαρ, ενός από τα σημαντικότερα σουνιτικά κέντρα ισλαμικών σπουδών στον κόσμο, καταδίκασε τη σημερινή επίθεση, την οποία χαρακτήρισε "απαράδεκτη", τονίζοντας ότι στόχος ήταν η αποσταθεροποίηση της χώρας. «Καλώ τους Αιγύπτιους να ενωθούν απέναντι σε αυτήν την κτηνώδη τρομοκρατία» είπε ο Άχμεντ αλ Ταγιέμπ από τη Γερμανία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι το βράδυ της 24ης Μαΐου, η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο, είχε εκδώσει προειδοποίηση για «επικείμενη αλλά απροσδιόριστη τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο». «Η Πρεσβεία γνωρίζει μια δυνητική απειλή δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα της οργάνωσης Hassm, μια γνωστή τρομοκρατική οργάνωση, γεγονός που υποδηλώνει κάποια απροσδιόριστη δράση αυτό το βράδυ» αναφερόταν σε δήλωση.





Τουλάχιστον 70 νεκροί χριστιανοί Κόπτες από τον Δεκέμβριο

Χριστιανοί Κόπτες ήταν τα θύματα πολύνεκρης επίθεσης στις 9 Απριλίου, ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων σε δύο εκκλησίες στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια. Τότε είχαν χάσει χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 45 άνθρωποι από τις επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας με το Ισλαμικό Κράτος να αναλαμβάνει την ευθύνη. Η μια από τις δύο εκρήξεις μάλιστα είχε καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας.

Όπως ανέφεραν οι αρχές, τουλάχιστον 70 χριστιανοί κόπτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Δεκέμβριο, σε μπαράζ επιθέσεων που έχουν γίνει σε διάφορα σημεία εναντίον τους, αλλά και σε βομβιστικές ενέργειες σε κοπτικές εκκλησίες.





Ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας
Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στην οποία αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολύνεκρη, τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην Αίγυπτο, εναντίον Χριστιανών Κοπτών. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο λαό της Αιγύπτου και την Κυβέρνησή του και ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».














ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου