Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Ο ΠΑΟΚ, ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΕ 2-1 ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ – ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΟΥ ΑΜΑΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ! ΑΧΡΗΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

-->
Τελικό: ΠΑΟΚ ΑΕΚ: 2-1. Προηγήθηκαν μαύρες στιγμές: Άγριες συμπλοκές, σοβαρά επεισόδια, μάχες σώμα με σώμα και φωτιές σημάδεψαν την υποτιθέμενη γιορτή του ελληνικού ποδοσφαίρου…
Ο… θρόνος του 75ου τελικού κυπέλλου στο ποδόσφαιρο ανήκει στον ΠΑΟΚ που στο 81′ έκανε το 2-1.
Ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα στον τελικό με την ΑΕΚ κάνοντας το 2-1 στο 81′ με γκολ που πέτυχε ο Ενρίκε που ήταν όμως σε θέση οφσάιντ που δεν υπέδειξε ο δεύτερος βοηθός της αναμέτρησης, κ. Καλφόγλου.
Ζήτησε συγγνώμη και παραιτείται ο επόπτης Καλφόγλου!
Στο 81′ ο Πέδρο Ενρίκε από το ύψος της μικρής περιοχής σκοράρει με το κεφάλι. Ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει το 2-1 αλλά ο παίκτης του «δικεφάλου» είναι σε αντικανονική θέση.
Ο δεύτερος επόπτης, Γιώργος Καλφόγλου, δεν δείχνει την παράβαση και κρίνει την έκβαση του τελικού. Αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού, οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα, με τον Καλφόγλου να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
«Έκανα λάθος. Σας ζητώ συγγνώμη. Θα παραιτηθώ» ήταν τα όσα είπε ο βοηθός από την Θεσπρωτία!
ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ… ΝΤΡΟΠΗΣ 
ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ! Τελικός… ντροπής μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις για τη διεξαγωγή του αγώνα! Υπόλογοι της κατάστασης οι πάντες: Τσίπρας, Τόσκας, Σαββίδης, Μελισσανίδης, ΕΠΟ και ο κ. Βασιλειάδης, οποίος δεν είχε και χρόνο να ενδιαφερθεί για τον τελικό αφού… τρέχει στα κέντρα αδυνατίσματος για να βγει στην παραλία. Μάχες σώμα με σώμα πριν από λίγο στο γήπεδο του Πανθεσσαλικού… Άγρια επεισόδια μεταξύ οπαδών με την πολιτεία να δείχνει για ακόμη μία φορά την ανικανότητά της να προβλέψει και να αποτρέψει το χάος!
Τελικά ο αγώνας ξεκινά στις 21:00, μετά τις εγγυήσεις της αστυνομίας…
Πριν από λίγο νέα επεισόδια σημειώθηκαν στο κόρνερ όπου βρίσκονται οπαδοί της ΑΕΚ.
ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Οι φίλοι του δικεφάλου του βορρά, που είχαν ήδη «τακτοποιηθεί» στις εξέδρες, κινήθηκαν προς την μεριά των ΜΑΤ και ακολούθησαν συμπλοκές ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πετούσαν καθίσματα, διαφημιστικές πινακίδες, κροτίδες, ενώ έριξαν και βόμβα-μολότοφ, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να απαντούν με χρήση χημικών. Για αρκετή ώρα επικράτησε χάος εντός Πανθεσσαλικού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι ΠΑΟΚτσήδες… χρησιμοποίησαν σαν όπλο μέχρι και το σημαιάκι του κόρνερ, δείγμα φυσικά του ότι τα «σκηνικά» εκτυλίχθηκαν ακριβώς δίπλα στο χορτάρι!

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες την ώρα που η προσέλευση των φιλάθλων συνεχιζόταν, δυο οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στο ταρτάν και αυτό έφερε αντίδραση από την εξέδρα του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να μπουν κι από ‘κει περίπου 15 άτομα.
Ακολούθησαν για κάποια δευτερόλεπτα μάχες σώμα με σώμα, πριν επέμβει η Αστυνομία και τους εμποδίσει να συνεχίσουν.
Αρκετές φωτοβολίδες έφυγαν προς τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά και διαφημιστικές πινακίδες!
Παρόλα αυτά, η ένταση δεν εκτονώθηκε, αλλά η κατάσταση ξέφυγε ακόμα περισσότερο, με τους οπαδούς να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η αερογέφυρα έξω από το γήπεδο δεν φυλασσόταν και να ανταλλάζουν αρχικά αντικείμενα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα.
Ενας από τους οπαδούς που μπήκαν πήρε και το σημαιάκι του κορνέρ ενώ στη συνέχεια έφυγαν και καρέκλες προς τις αστυνομικές δυνάμεις.
Οι οπαδοί των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια στον αγωνιστικό χώρο με τα ΜΑΤ να κάνουν δυναμική κίνηση προς το μέρος τους για να απομακρυνθούν.
Ωστόσο τα επεισόδια δεν έμειναν στον αγωνιστικό χώρο αλλά ξέφυγαν από κάθε έλεγχο! Η αστυνομία δεν σκέφτηκε να φυλάξει την αερογέφυρα που ενώνει δύο κερκίδες με αποτέλεσμα οι οπαδοί της ΑΕΚ ν’ ανέβουν σε αυτή και να πετάνε από ψηλά αντικείμενα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ!
Στη συνέχεια ακολούθησαν σφοδρές συγκρούσεις οπαδών πάνω στην αερογέφυρα, με καδρόνια, φωτοβολίδες και ανελέητο ξύλο, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πέσει κάποιος από εκεί και να σκοτωθεί!


Τα πράγματα πλέον δεν μπορούσαν να τα ελέγξουν οι αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μιας και αν πέσουν από εκεί ο οποιοσδήποτε οπαδός ίσως να γίνουμε μάρτυρες των χειρότερων.

ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου