Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΕΙΔΗΣΗ – ΣΟΚ! Η εμπλοκή της Ελλάδος στο βομβαρδισμό της Συρίας από τον Τραμπ

-->
Στην ανατολική Μεσόγειο έπλεαν τα αμερικανικά πλοία που εκτόξευσαν του πυραύλους Τόμαχοκ κατά της στρατιωτικής βάσης στη Συρία.   
Το πλοίο με το όνομα USS Porter και κωδικό αριθμό DDG78 είναι ένα από αυτά που εκτόξευσαν τους πυραύλους κατά της συριακής βάσης. Όπως αναφέρει  το armynow.net Λίγες ημέρες πριν ήταν στη Σούδα, στην Κρήτη. Για την ακρίβεια πρόκειται για το πολεμικό του οποίου το πλήρωμα καθάριζε ακτές στα Χανιά.
suda1
Το USS Porter συμμετείχε μαζί με το USS Ross στην επίθεση με πυραύλους Τόμαχοκ καθώς είναι εξοπλισμένο με το σύστημα SM-3 βαλλιστικών πυραύλων. Το αντιτορπιλικό Porter αναβαθμίστηκε το 2009 σε όλα τα επίπεδα και είναι ένα από τα πλοία κρούσης του αμερικανικού 6ου στόλου.
suda2
Το πλήρωμα του συμμετείχε σε εθελοντική δράση καθαρισμού των ακτών του Σταλόδυτικά των Χανίων.
suda3
Έχει κάνει αρκετές εμφανίσεις στη βάση της Σούδας στην Κρήτη καθώς εδώ και αρκετά χρόνια περιπολεί στην ανατολική Μεσόγειο.
suda4
Νωρίτερα και οι Ρώσοι είχαν ανακοινώσει ότι από πολεμικά πλοία που βρίσκονταν κοντά στην Κρήτη εκτοξεύτηκαν οι αμερικανικοί πύραυλοι Τόμαχοκ που έπληξαν αεροπορική βάση στη Συρία.
suda5
Αυτό, τουλάχιστον, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, ο Ιγκόρ Κονασένκοφ ανέφερε ότι «στις 7 Απριλίου, από τις 03:42 έως τις 03:56 ώρα Μόσχας, εξαπολύθηκε μαζική επίθεση με 59 πυραύλους Τόμαχοκ από δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, που βρίσκονταν στη Μεσόγειο, κοντά στη νήσο Κρήτη, με στόχο την αεροπορική βάση του Αλ Σαϊράτ (στην επαρχία Χομς)».
suda6
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου δεν θέλησε να αναφερθεί στην ακριβή τοποθεσία που είχαν τα πλοία των ΗΠΑ (ανατολικά της Κρήτης, πιθανότατα), απλώς συμπλήρωσε ότι «μόνο 23 πύραυλοι έφτασαν στην αεροπορική βάση. Ακόμα δεν ξέρουμε πού κατέληξαν οι άλλοι 36 Τόμαχοκ», για να συμπληρώσει: «Πολλές εγκαταστάσεις καταστράφηκαν, όπως και έξι αεροπλάνα».

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου