Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΜΕΤΑ ΤΟ «ΝΑΙ» ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο φοβάται ο διεθνολόγος Θανάσης Δρούγος

-->
Φόβους ότι είναι πιθανό ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο από την πλευρά της Τουρκίας εξέφρασε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα ο στρατιωτικός αναλυτής και ειδικός στα διεθνή θέματα, Θανάσης Δρούγος.
Σημείωσε ότι από το 1996 οι Τούρκοι έχουν γκριζάρει 137 νησίδες και νησιά κάποια από αυτά όπως είπε κατοικούνται.
Σύμφωνα με τον κ. Δρούγο στην Κύπρο οι διεκδικήσεις των Τούρκων έχουν να κάνουν με τα ενεργειακά οικόπεδα. Ανέφερε πως πάγια θέση της Τουρκίας είναι να κόψει το Αιγαίο στον 25ο μεσημβρινό δηλαδή ανατολικά της Σκύρου και Δυτικά της Λήμνου και να φθάσει έως το Ηράκλειο της Κρήτης
Τόνισε πως η Τουρκία θέλει αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης. Εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν θα θελήσει να καταλάβει και την υπόλοιπη Κύπρο, καθώς τα διεθνή συμφέροντα για την ΑΟΖ στην περιοχή είναι τεράστια.
Ανέφερε πως οι Τούρκοι δεν θα κάνουν επιχείρηση στον Έβρο. Επίσης, είπε πως η τουρκική παρουσία στην Αλβανία είναι σημαντική και θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν. Σημείωσε ωστόσο ότι το επίπεδο των Αλβανών αξιωματικών είναι πολύ χαμηλό.
Τόνισε πως τα Σκόπια καλό θα είναι να παραμείνουν ως μόρφωμα, ενώ αναφορικά με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις είπε ότι δεν έχουμε εικόνα τι θα κάνει ο Τραμπ με την Ευρώπη, ενώ δεν έχει δώσει κάποια σημασία ακόμα στα Βαλκάνια.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου