Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Τυχαίο γεγονός ή κάτι άλλο; Τρόμος στη Λαμία: Μεθυσμένος Τούρκος νταλικιέρης έκανε βόλτες στην πόλη!

-->
Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε το βράδυ του Σαββάτου στη Λαμία, το οποίο φυσικά έληξε χωρίς σοβαρά παρατράγουδα όμως ανέδειξε ένα πολύ μεγάλο θέμα:
Επαγγελματίες οδηγοί είναι στο τιμόνι υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών, ακόμη και υπό την «εξάρτηση» ηλεκτρονικών συσκευών…., με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό, για τους ανυποψίαστους οδηγούς και τις οικογένειές τους, που θα βρεθούν στο διάβα τους.
Αργά το βράδυ του Σαββάτου λοιπόν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. είδαν μια τεράστια νταλίκα με τουρκικές πινακίδες να κάνει «βόλτες» στην πλατεία Πάρκου. Υπέθεσαν ότι για άλλη μια φορά ένας ξένος οδηγός έχασε το δρόμο από την ελλιπή σήμανση που υπάρχει και βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα στο κέντρο της πόλης. Ο οδηγός δεν μιλούσε ούτε αγγλικά, το μόνο που ρωτούσε ήταν πως να πάει για Αθήνα. Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν μεχρι τον κόμβο της Ξηριώτισσας και του έδειξαν πως να βγει στην εθνική για Αθήνα.
Περίπου μια ώρα αργότερα και ενώ οι αστυνομικοί περιπολούσαν στην περιοχή της Ροδίτσας – Μεγάλης Βρύσης, συναντούν και πάλι τον νταλικέρης να περιφέρεται στην οδό Στυλίδος, στο ύψος του ΟΑΕΔ. Αυτή τη φορά του υπέδειξαν αν βγει στην άκρη και τον κατέβασαν από το αυτοκίνητο.
Μόλις πλησίασαν τον Τούρκο οδηγό της νταλίκας οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι ήταν μεθυσμένος, αφού μύριζε αλκοόλ, και αμέσως κλήθηκε η τροχαία με το αλκοολόμετρο. Η μέτρηση έδειξε αυτό που όλοι υποψιαζόντουσαν και ο οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο για να ακολουθήσει στη συνέχεια η διαδικασία του αυτοφώρου.
Με αφορμή το παραπάνω συμβάν και σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι:
Κάποιοι επαγγελματίες οδηγοί, κυρίως αλλοδαποί, αλλά και Έλληνες, κυκλοφορούν υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.
Επίσης κάποιοι «επαγγελματίες» την ώρα που οδηγούν παίζουν παιχνίδια στο κινητό, το τάμπλετ, ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Ένας Βουλγαρος οδηγός νταλίκας μάλιστα είχε το laptop πάνω στο τιμόνι και οδηγούσε, όπως κατήγγειλε προ ημερών άλλος οδηγός, ο οποίος ενημερωσε και την τροχαία, δίνοντας τα στοιχεία της νταλίκας.
Φυσικά είναι περιττό να πούμε για την χρήση κινητού. Αυτό πλέον θεωρείται να είναι φυσιολογικό, αφού όλοι οι επαγγελματίες οδηγοί, σε φορτηγά και λεωφορεία, είναι με ένα κινητό στο χέρι.
Για την υπερβολική ταχύτητα, τα φθαρμένα λάστιχα και τις υπερωρίες στο τιμόνι, ίσως μιλήσουμε κάποια άλλη φορά.
Αυτοί λοιπόν οι «εν δυνάμει δολοφόνοι από πρόθεση», όπως λέει και ο Ιαβέρης, κυκλοφορούν στην εθνική οδό αλλά κυρίως στους παράδρομους για να γλυτώσουν τα διόδια, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος σοβαρότατος κίνδυνος για πρόκληση τροχαίου δυστυχήματος.
Τι μπορεί να γίνει
Η Τροχαία θα πρέπει να κάνει συνεχείς ελέγχους στους επαγγελματίες και οι κυρώσεις να είναι πάρα πολύ αυστηρές.
Οι ίδιοι οι επαγγελματίες οδηγοί να αποβάλλουν από τις τάξεις τους αυτούς δολοφόνους καταγγέλλοντας στις αρχές όσους γνωρίζουν ότι είναι χρήστες ουσιών ή εξαρτώμενοι από το αλκοόλ.
Τέλος οι μεταφορικές εταιρείες και οι ιδιοκτήτες φορτηγών, που χρησιμοποιούν οδηγούς, να είναι πιο προσεκτικοί στις επιλογές τους και φυσικά να μην ζητούν από αυτούς να οδηγούν περισσότερες ώρες από όσες ο νόμος επιτρέπει.
lamiareport.gr

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου