Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: Τι μεταδίδει γερμανικό πρακτορείο

-->
Αναβλήθηκε για άγνωστους λόγους προς το παρόν, η προγραμματισμένη για το βράδυ τηλεδιάσκεψη κυβερνητικών στελεχών με τους εκπροσώπους των δανειστών, η οποία όπως ήλπιζε η ελληνική κυβέρνηση θα ξεμπλόκαρε την διαπραγμάτευση και θα άνοιγε τον δρόμο στην συμφωνία.
Δημοσίευμα της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, που αναμεταδίδει πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις για τα μέτρα λιτότητας και την εκταμίευση νέων χρημάτων στην Ελλάδα τραβούν σε μάκρος.
Εδώ και μήνες, προσθέτει η εφημερίδα, υπάρχει αντιπαράθεση για το αν η Ελλάδα έχει προωθήσει αρκετές μεταρρυθμίσεις για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Την αναβολή επιβεβαίωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν Παππάς.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, ο λόγος της αναβολής είναι πως δεν μπορούσε να συμμετέχει κάποιος από τους θεσμούς. Η τηλεδιάσκεψη ίσως πραγματοποιηθεί αύριο πριν από την αναχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το άτυπο Eurogroup στη Μάλτα, ή να υπάρξει δια ζώσης επαφή πριν από την έναρξη της συνόδου αυτής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Συνάντηση Σόιμπλε Ντάισελμπλουμ
Να σημειωθεί ότι για αύριο, μία ημέρα πριν το Eurogroup, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Βόλφκανγκ Σόιμπλε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, την οποία επιβεβαίωσε σήμερα μιλώντας στο κυβερνητικό μπρίφινγκ η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν.
Δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για τα θέματα που θα συζητηθούν, διευκρίνιζοντας απλά ότι «πρόκειται για μια κανονική, εμπιστευτική συνομιλία όπως πολλές άλλες στο πλαίσιο του  Eurogroup – δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.» Ωστόσο, παρά την προσπάθεια της εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών να μετριάσει τις εντυπώσεις για αυτή τη συνάντηση, το σίγουρο είναι ότι το ελληνικό πρόβλημα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών.
Η ίδια σύμφωνα με το dw.com, επιβεβαίωσε μεν ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με «εντατικό» ρυθμό, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων.
Για παράδειγμα, στο κατά πόσο ευσταθούν πληροφορίες πως η συζήτηση των εμπλεκόμενων πλευρών διεξάγεται πλέον στη βάση συμβιβαστικής πρότασης και πιθανώς το βράδυ να καταλήξουν σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης. «Δεν θα εκφράσουμε προσδοκίες», δήλωσε. «Θα πρέπει να περιμένουμε το τι θα προκύψει» από τις συζητήσεις των θεσμών με την Αθήνα.
Πάντως, τόνισε η κ. φον Τίζενχαουζεν, «έχουμε ανάγκη από ταχεία πρόοδο στη βάση των συμφωνιών. Καθυστερήσεις δεν είναι ποτέ καλές για την οικονομική ανάκαμψη».

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου