Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Κυνική ομολογία τεσσάρων Τούρκων: Σκοτώσαμε την αδερφή μας γιατί «γυρνούσε με άντρες»

-->

Η άτυχη γυναίκα γνώριζε ότι θα τη σκότωναν και φέρεται να ζήτησε από τους φονιάδες της να προσέχουν τα παιδιά της

Αντιμέτωπα με την τουρκική δικαιοσύνη βρίσκονται τέσσερα αδέρφια από την επαρχία του Καρς της Τουρκίας, τα οποία ομολόγησαν ότι σκότωσαν εν ψυχρώ την 35χρονη αδερφή τους επειδή «γυρνούσε με άνδρες» και «αμαύρωνε την τιμή της οικογένειας».

Η Özlem Aykutluğ βρέθηκε νεκρή στην Άγκυρα στις 28 Φεβρουαρίου, με έξι σφαίρες καρφωμένες στο κορμί της. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, το τοπικό αστυνομικό τμήμα εστίασε τις έρευνες στο οικογενειακό της περιβάλλον, έπειτα από μαρτυρίες που έκαναν λόγο για συγκρούσεις και καυγάδες με τα αδέρφια της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, η άτυχη μητέρα δύο παιδιών εκτελέστηκε από τα αδέρφια της στον δρόμο από την Άγκυρα προς την Κωνσταντινούπολη. Η 35χρονη είχε ταξιδέψει δύο μέρες νωρίτερα με τα αδέρφια της στην Άγκυρα και, όπως φαίνεται, το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο και η απόφαση για τον θάνατό της «ώστε να ξεπλυθεί η τιμή της οικογένειας» είχε ληφθεί εκ των προτέρων.

Μετά από τη σύλληψή τους στην Άγκυρα, οι τέσσερις άνδρες ηλικίας από 29 έως 37 ετών, ομολόγησαν τη δολοφονία της αδερφής τους κατά την ανάκριση. Σύμφωνα μάλιστα με την κατάθεσή τους, η γυναίκα γνώριζε με το που μπήκε στο αμάξι ότι σκόπευαν να τη σκοτώσουν και τους ζήτησε να προστατέψουν τα παιδιά της.

«Ξέρω ότι θα με σκοτώσετε. Σας ικετεύω, προστατέψτε τα παιδιά μου, μην τα εγκαταλείψετε», φέρεται να τους είπε, σύμφωνα πάντα με τα αδέρφια της.

Οι τέσσερις άνδρες κατέθεσαν ότι η αδερφή τους «γύριζε συνεχώς με άντρες, με αποτέλεσμα να τη συζητά όλο το χωριό». «Αμαύρωνε την τιμή της οικογένειας. Έπρεπε να κάνουμε κάτι για να αποκαταστήσουμε το καλό μας όνομα και δεν το μετανιώνουμε», ανέφεραν στην ομολογία τους, σύμφωνα με την hurriyetdailynews.com.


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου