Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ – Εκλογές στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι (video)

-->
Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 8 Ιουνίου ανακοίνωσε με έκτακτο διάγγελμα η πρωθυπουργόςΤερέζα Μέι, στις 13.15 έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Ντάουνινγκ Στριτ.
Προηγήθηκε συνάντηση με τους υπουργούς της. «Είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει σταθερότητα στην χώρα για τις αποφάσεις που πρέπει να λάβω», είπε εξηγώντας την απόφασή της.
Όπως ανακοίνωσε το νομοσχέδιο για την διεξαγωγή των εκλογών θα κατατεθεί στη βρετανική βουλή την Τετάρτη.
Δείτε το βίντεο με την ανακοίνωση:
Ανανέωση ΤΩΡΑ!
Επεσήμανε πως με το δεδομένο του Brexit, η λαϊκή εντολή χρειάζεται να ανανεωθεί, καθώς το παρόν Κοινοβούλιο έχει ετερόκλητη σύνθεση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να παρουσιάζουν σοβαρές αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική περί Brexit.
«Για να καταφέρουμε να προασπίσουμε με τον καταλληλότερο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών μας χρειαζόμαστε ενότητα», υπογράμμισε η Μέι «ενότητα που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει».
Μέρες τώρα αρκετές βρετανικές εφημερίδες άφηναν υπόνοιες για την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών, δεδομένης της αύξησης της δημοτικότητας της Βρετανής πρωθυπουργού.
Δημοσιογράφοι και πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή για την ανανέωση της λαϊκής εντολής, ώστε η Μέι να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την αυξημένη εμπιστοσύνη των Βρετανών, προτού εκτεθεί στη φθορά των διαπραγματεύσεων για το brexit.
Ενδεικτική είναι η τελευταία δημοσκόπηση της YouGov, όπου στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», το 50% των ερωτηθέντων στήριξε την Τερέζα Μέι:


With the PM calling for a general election on 8 June, 50% say she would be make the best PM, 14% for Jeremy Corbyn, 36% don't know
Να σημειωθεί πως η Μέι αυτή τη στιγμή διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή ώστε να παρακάμψει τον νόμο που ορίζει πως οι εκλογές υποχρεωτικά διεξάγονται την πρώτη Πέμπτη κάθε Μαΐου ανά πενταετία, γνωστό και ως «Fixed-term Parliaments Act».
Στα… βαθιά η λίρα
Λίγα λεπτά πριν το διάγγελμα, η λίρα υποχώρησε πολύ μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου για την επικείμενη δήλωση της Μέι.

Συγκεκριμένα, η στερλίνα σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,3% στο 1,2528 δολάριο, έχοντας νωρίτερα ανέλθει στο 1,2615 δολάριο, το υψηλότερο επίπεδό της από τις 27 Μαρτίου.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου