Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Δραματική επιστολή Ελλαδάρχη σε Tusk, Juncker, Muscat και Gentiloni - Ζητά ξεκάθαρη απάντηση στο γιατί το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο δεν ισχύει για την Ελλάδα

-->

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε χθες το απόγευμα 23 Μαρτίου του 2017 επιστολή στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Juncker, καθώς και στους προεδρεύοντες στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, Joseph Muscat και Paolo Gentiloni, με την οποία τους ζητά ξεκάθαρη απάντηση για το κατά πόσο το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ειδικά σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. ή για όλα τα κράτη μέλη εκτός της Ελλάδας.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους υπόλοιπους ηγέτες των χωρών μελών της ΕΕ. 
Όπως γράφει ο Τσίπρας, τα τελευταία χρόνια πολλές από τις κατακτήσεις των λαών της Ευρώπης με στόχο την πρόοδο, την ευημερία και την ειρήνη, απειλούνται, παρά τη θεσμική τους κατοχύρωση.
Οι κατακτήσεις αυτές έχουν στόχο την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των λαών της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων της ελευθερίας της έκφρασης, της μετακίνησης, καθώς και των δικαιωμάτων στην εργασία και στην κοινωνική προστασία.
Στην Ελλάδα περιορίζεται το δικαίωμα της δημοκρατικής επιλογής των λαών της Ευρώπης και της βούλησης των κυβερνήσεων που εκλέγουν να υπερασπιστούν και να διευρύνουν τις κατακτήσεις αυτές. 
Πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε τη Διακήρυξη της Ρώμης, καθώς πιστεύουμε πως κινείται σε σωστή κατεύθυνση, επισημαίνει στην επιστολή του ο πρωθυπουργός, ζητώντας το ευρωπαϊκό κεκτημένο να ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις ή αν ισχύει για όλους με εξαίρεση την Ελλάδα. 
Για να μπορούμε πραγματικά να γιορτάσουμε αυτές τις κατακτήσεις οφείλουμε να γνωρίζουμε ανοιχτά, επίσημα και καθαρά, αν δικαιούμαστε και εμείς να έχουμε πρόσβαση σε αυτές τις κατακτήσεις», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός ζητά την υποστήριξη των Ευρωπαίων ηγετών στο δικαίωμα της Ελλάδας να επιστρέψει στα δεδομένα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου. 

Ακολουθεί η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα:

Στα αγγλικά:
Δημ. Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου