Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Βαρουφάκης: Ταχυδρόμος και εντολοδόχος του Schaeuble είναι ο Dijsselbloem

-->
Έναν υπολογιστή να βάλεις στη θέση του Dijsselbloem την ίδια δουλειά θα κάνει υποστήριξε ο κ.Βαρουφάκης
Εντολοδόχο και ταχυδρόμο του Wolfgang Schaeuble χαρακτήρισε τον J. Dijsselbloem ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης με αφορμή τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου του Eurogroup για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
«Εντολοδόχος είναι. 
Έναν αλγόριθμο να βάλεις στη θέση του, έναν υπολογιστή, ο οποίος δέχεται πληροφορίες και υλικό από εκεί που δέχεται ο Dijsselbloem την ίδια δουλειά θα κάνει» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Βαρουφάκης, ο οποίος αποκάλυψε τους άγνωστους διαλόγους από το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου του 2015. 
Όπως είπε, ο Pierre Moscovici πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup του παρουσίασε ένα χαρτί, το οποίο κατενθουσίασε τον ίδιο, αλλά διατηρούσε επιφυλάξεις για το αν θα το αποδεχτεί ο Dijsselbloem.
Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός και ο επίτροπος συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του Eurogroup στο γραφείο του, όπου ο Dijsselbloem του εμφάνισε ένα άλλο χαρτί.
«Μένει ο Moscovici με το δικό του το χαρτί. 
Κοιτάζω τον Pierre και τον Dijsselbloem και λέω «μεταξύ σας δεν υποτίθεται ότι τα έχετε βρει;».
Διαβάζω το χαρτί και ήταν χειρότερο από αυτό που είχαμε απορρίψει στο προηγούμενο Eurogroup.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος ρώτησε τον επικεφαλής του Eurogroup «μήπως μπορούμε να παντρέψουμε αυτά τα δύο χαρτιά;».
Ο Dijsselbloem ούτε που το κοιτάει και με σκωπτικό ύφος γυρνάει και λέει «ό,τι καλό υπήρχε στο δικό σου το χαρτί το έχουμε πάρει. Αυτό είναι» και μου το επιστρέφει. 
Και βλέπω τον Pierre να καταρρέει, να σπάει η φωνή του και να λέει ό,τι πει ο πρόεδρος του Eurogroup» τόνισε ο κ.Βαρουφάκης.
Ερωτηθείς για το εάν υπήρξε ένταση εκείνη την ώρα μεταξύ των δύο Ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως έχουν διαρρεύσει πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι ο Moscovici ψεύδεται και ότι υπήρξε μια μικρή στιγμή έντασης αλλά και αυτή πολύ χαμηλών τόνων.
«Την 20η Φεβρουαρίου υπήρχε μία συμφωνία στο Eurogroup για την εύρεση ενός κοινού τόπου. 
Υποτίθεται ότι για πρώτη φορά και ήταν μεγάλη επιτυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρθηκε το δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να κριθεί σύμφωνα με έναν κατάλογο μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ίδια. 
Αυτό δύο μέρες μετά η τρόικα το πήρε πίσω.
 Εκεί ήταν το λάθος μου, ότι επειδή το πήρε πίσω προφορικά και όχι γραπτά, θεώρησα ότι εφόσον πορευτούμε ενωμένοι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να το επιβάλλουμε. 
Δυστυχώς, δεν πορευτήκαμε ενωμένοι, αλλά αυτό δεν μπορούσα να το ξέρω πριν» είπε οκ.Βαρουφάκης.

www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου