Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Reuters: Στο Λευκό Οίκο ο Παλαιστίνιος ηγέτης Abbas μετά από πρόσκληση του Trump - Ανησυχία στο Ισραήλ

-->
Οι Παλαιστίνιοι αναμένεται να θέσουν το θέμα των αποικισμών των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους
Επίσημη πρόσκληση να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο απεύθυνε ο αμερικανός πρόεδρος Trump στον παλαιστίνιο Πρόεδρο Mahmoud Abbas στην πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες, την πρώτη μεταξύ τους από την ανάληψη των καθηκόντων του αμερικανού πρόεδρου.
Όπως αναφέρει το Reuters, στόχος της συνάντηση θα είναι οι τρόποι επίλυσης του Παλαιστινιακού ζητήματος καθώς ο Donald Trump έχει ταχθεί υπέρ μιας ειρηνευτικής συνομιλίας που θα οδηγήσει σε συμφωνία ειρήνης μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών σύμφωνα με τον εκπρόσωπος του προέδρου Abbas, Nabil Abu Rdainah. 
Οι Παλαιστινιακή Αρχή είχε εκδηλώσει την ανησυχία της για μονομερή στήριξη των αμερικανών στο Ισραήλ μετά τη συνάντηση Trump - Netanyaju στις 15 Φεβρουαρίου καθώς ήταν από τους πρώτους που συνάντηση ο αμερικανός πρόεδρος μετά την ανάληψη τηw θητείας του.
Από την πλευρά τους ωστόσο οι Παλαιστίνιοι αναμένεται να θέσουν το θέμα των αποικισμών των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.

www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου