Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

ΣΟΚ! Κινδυνεύει να γκρεμιστεί ο Nαός της Αναστάσεως στον Πανάγιο Τάφο - Από εκεί βγαίνει το Άγιο Φως

-->
Την αποκάλυψη ότι θα συνεχιστούν οι εργασίες στο υπόγειο του Παναγίου Τάφου και στο Ναό της Αναστάσεως κάνει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο CNN Greece, o Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος. Επίσης, σε μία προσωπική εξομολόγηση μίλησε για τα συναισθήματά του τη στιγμή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος διευκρίνισε ότι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείοέχει ήδη εκπονήσει τις σχετικές μελέτες και απομένει η συναίνεση των Αρμενίων και των Καθολικών προκειμένου να υλοποιηθούν οι εργασίες στο υπόγειο του Παναγίου Τάφου και στο Ναό της Αναστάσεως. Τονίζει πάντως ότι σύμφωνα με τις μελέτες το υπόγειο του Ναού της Αναστάσεως εγκυμονεί κινδύνους γιατί επηρεάζει όλη τη στατικότητα του κτιρίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, εκτός από την υγρασία στο υπόγειο του ναού της Αναστάσεως, μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται και στους τοίχους του εμβληματικού ναού του Χριστιανισμού.

Σύνθεση: CNN Greece

Οι πέτρινοι τοίχοι έχουν καταστραφεί ανά τους αιώνες (είτε από επιδρομές είτε από φυσική φθορά) και αυτές οι αλλοιώσεις έχουν «αποκατασταθεί» με τσιμέντο με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται το φαινόμενο του κοντού υποστυλώματος, όπως χαρακτηριστικά λέγεται στην ορολογία των πολιτικών μηχανικών. Αυτό ακριβώς το φαινόμενο σε πρακτικό επίπεδο σημαίνει πως σε περίπτωση σεισμού, ο τσιμεντένιος τοίχος θα συμπιέσει τον πέτρινο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να υποχωρήσει και να γκρεμιστεί ο Nαός της Αναστάσεως.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος τόνισε στο CNN Greece, ότι η αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου ολοκληρώθηκε αυτή την περίοδο που Καθολικοί και Ορθόδοξοι εορτάζουν από κοινού το Πάσχα κι αυτό "έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Χριστιανούς οι οποίοι αδυνατούν να κατανοήσουν τις δογματικές διαφορές που έχουμε μεταξύ μας οι εκκλησίες. Αυτή τη στιγμή η σύμπτωση του Εορτασμού του Πάσχαείναι σημείο ελπίδος ότι μπορεί να υπάρξει και ενότητα στην πίστη μας". 


==============================

Έχουν ξεπεραστεί τα μίση των Χριστιανών
Για το διάλογο με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ο κ. Θεόφιλος αναφέρει ότι η μία εκκλησία σέβεται την άλλη και έχουν ξεπεραστεί τα μίση μεταξύ τωνΧριστιανικών Εκκλησιών.

O Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος υποδέχεται τον Πάπα Βενέδικτο στην Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Για το ρόλο του Πατριαρχείου στη Μέση Ανατολή και τις σχέσεις του με τις Αραβικές κυβερνήσεις υποστηρίζει πως ο ρόλος του είναι και παραμένει πολύ σημαντικός, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που εκτοπίζονται άνθρωποι από τις πατρογονικές τους εστίες. Επισημαίνει δε ότι εξασφαλίζει τη διατήρηση του μωσαϊκού χάρτη των Αγίων Τόπων και της Ιερουσαλήμ, γεγονός που, όπως τονίζει, είναι σημαντικό για τους Εβραίους, τον Ιουδαϊσμό, για το Ισλάμ, του Άραβες είτε είναι Χριστιανοί είτε μουσουλμάνοι.
O Πατριάρχης Ιεροσολύμων για την Αφή του Αγίου Φωτός

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων αποκαλύπτει στο CNN Greece πώς αισθάνεται κατά την Αφή του Αγίου Φωτός και τι σκέφτεται όταν ακούγονται συνθήματα από άλλα Χριστιανικά δόγματα που πραξικοπηματικά διεκδικούν τη μοναδική αυτή τελετή.

Πηγή: Eurokinissi

«Η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός, λαμβάνει χώρα μόνο στο ναό τηςΑναστάσεως. Είναι ένα σημείο αναφοράς για όλο τον κόσμο και είναι η μοναδική τελετή η οποία προκαλεί το δέος και συγκεντρώνει όλους τους ανθρώπους. Είναι η ημέρα της Ιερουσαλήμ η οποία ενώνει όλους τους ανθρώπους. Ξεχνούν την ιδιαίτερη τους εθνική ή θρησκευτική ενότητα.... Πρώτα από όλα είμαστε άνθρωποι και υπάρχουν περιπτώσεις που η διαφορετική πολιτισμική ή θρησκευτική ταυτότητα στην οποία ανήκουμε έχει δευτερεύοντα ρόλο».ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου