Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Τερέζα Μέι: «Άθλια και αρρωστημένη επίθεση» στο βρετανικό κοινοβούλιο - Οργή για την απώλεια αθώων ανθρώπων

-->

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έβγαλε διάγγελμα προς τον λαό της χώρας και επαίνεσε τη γενναιότητα των αστυνομικών δυνάμεων

Την οργή της για την επίθεση που δέχτηκαν αθώοι άνθρωποι έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο εξέφρασε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, στο διάγγελμά της προς τον λαό της Βρετανίας, μετά την τρομοκρατική επίθεση της Τετάρτης, αποτέλεσμα της οποίας ήταν 4 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 20 να τραυματιστούν.

Η Τερέζα Μέι χαρακτήρισε την επίθεση «αρρωστημένη» και «άθλια» και επαίνεσε τη γενναιότητα των αστυνομικών δυνάμεων και όσων συμμετείχαν στην τεράστια επιχείρηση πέριξ και εντός του Κοινοβουλίου και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον νεκρό αστυνομικό.

Είπε επίσης ότι ο δράστης δεν επέλεξε τυχαία το σημείο της επίθεσης, καθώς το Κοινοβούλιο συμβολίζει τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τον Νόμο. Πρόσθεσε δε, πως δεν θα παραδοθεί η χώρα στην τρομοκρατία.

«Ξεκαθαρίζω ότι όποια προσπάθεια ενάντια σε αυτές τις αξίες που πρεσβεύει το κοινοβούλιο είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Αύριο το κοινοβούλιο θα λειτουργήσει όπως πάντα, οι Λονδρέζοι και οι επισκέπτες αυτής της πόλης θα μπουν σε τρένα, θα περπατήσουν στους δρόμους, θα συνεχίσουν να ζουν», τόνισε.  
 
«Θα προχωρήσουμε μαζί. Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στην τρομοκρατία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στις φωνές του μίσους να μας χωρίσουν», κατέληξε στη δήλωσή της.


Μετά το τέλος του διαγγέλματος, η πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν δέχτηκε ερωτήσεις και αποχώρησε.

ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου