Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Ο αλκοολικός ΓΙΟΥΝΚΕΡ τα βάζει με τον ΤΡΑΜΠ

-->
Σαφή προειδοποίηση προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ,εφιστώντας την προσοχή στην αμερικανική κυβέρνηση να μην ενθαρρύνει τις χώρες της ΕΕ να εγκαταλείψουν την Ένωση, μιμούμενοι ένα Brexit, γιατί υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ένας "Βαλκανικός Πόλεμος".

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times, ο Γιουνκερ τόνισε ότι οενθουσιασμός του Αμερικανού προέδρου για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ήταν «ενοχλητική» και του «προκάλεσε έκπληξη», ενώ παράλληλα καταδείκνυε ότι ο μεγιστάνας δεν είχε καμία γνώση για την πολύπλοκη ιστορία της Ευρώπης.

Ο Γιούνκερ εξήγησε ότι έκανε αυτήν τη δήλωση στον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες, τον περασμένο μήνα. "Είπα στον αντιπρόεδρο: μην τα λέτε αυτά, μην προσκαλείται τους άλλους να φύγουν, επειδή αν καταρρεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχετε ένα νέο πόλεμο στα δυτικά Βαλκάνια", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από τις επτά χώρες που προέκυψαν μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας μόνο δύο έχουν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Σλοβενία και η Κροατία. Ο Γιούνκερ θεωρεί επικίνδυνο να ματαιωθεί κάθε προοπτική ένταξης για τις άλλες χώρες της περιοχής. "Αν τις αφήσουμε μόνες, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία, όλες αυτές τις χώρες, θα έχουμε έναν νέο πόλεμο", διαβεβαίωσε.

Όπως πρόσθεσε ο Γιούνκερ, ο Τραμπ τρομοκρατεί τους Ευρωπαίους με τη «ρητορική» του «Πρώτα η Αμερική». "Για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία, έχουμε έναν Αμερικανό πρόεδρο ο οποίος δίνει την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρεται για τα ευρωπαϊκά ζητήματα".

Ο πρόεδρος της επιτροπής σχεδιάζει να επισκεφτεί την Ουάσιγκτον τον επόμενο μήνα, ωστόσο δεν είναι σίγουρος ότι θα συναντήσει τον Τραμπ εκεί. "Προσπαθούν να το κανονίσουν, αλλά έχει άλλες προτεραιότητες. Παρεμπιπτόντως, δεν καταλαβαίνει τίποτα για την Ευρώπη", ανέφερε και πρόσθεσε: "Μιλούσε με τον Τουσκ (ο Τραμπ) στο τηλέφωνο και νόμιζε ότι ήμουν εγώ"

ΠΗΓΗ
.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου