Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Πως σχεδιάζει την… άλωση της Κύπρου

-->
Σχέδιο αποικισμού της Κύπρου από την Τουρκία και με Σύρους πρόσφυγες φαίνεται πως σχεδιάζουν οι Τούρκοι,  ενώ ο Τουρκοκύπριος πολιτικός Σερντάρ Ντενκτάς προχώρησε σε μια δήλωση «βόμβα» σχετικά με τον πληθυσμό των Τούρκων στα Κατεχόμενα της Κύπρου.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κυπριακή Καθημερινή της Κυριακής και στον δημοσιογράφο Νίκο Στέλγια, ο Σερντάρ Ντενκτάς ισχυρίστηκε ότι ο συνολικός πληθυσμός στα Κατεχόμενα, μαζί με τους εποίκους από την Τουρκία, έχει φτάσει στους 600.000-700.000 ανθρώπους.
Να σημειώσουμε εδώ ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2014 ο πληθυσμός στα Κατεχόμενα υπολογιζόταν στους 313.626 ανθρώπους ενώ στην ελεύθερη Κύπρο ζούσαν το 2013 1.141.166 άνθρωποι.
Οι Τουρκοκύπριοι (ή Κύπριοι μουσουλμάνοι) στα Κατεχόμενα υπολογίζονται μεταξύ 120.000 και 150.000 ανθρώπων. Όλοι οι άλλοι είναι έποικοι από την Τουρκία, μεταξύ των οποίων πολλοί Κούρδοι και Πόντιοι μουσουλμάνοι.
«Αυτή στιγμή στο βόρειο κομμάτι του νησιού ζουν πάνω από 600.000, ίσως 700.000 άτομα. Ο αριθμός πολιτών σίγουρα δεν είναι 220.000. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν 194.000 ψηφοφόροι. Πώς είναι δυνατόν να έχουμε 220.000 πολίτες με βάση αυτό τον αριθμό; Προσωπικά εκτιμώ ότι έχουμε περίπου 300.000 πολίτες. Δυστυχώς, εξαιτίας πολιτικών λόγων, δεν έχουμε πραγματοποιήσει μια αποτελεσματική καταγραφή πληθυσμού», είναι η δήλωση του Σερντάρ Ντενκτάς.
Τι μας λέει; Παραδέχεται ότι «πολίτες» του ψευδοκράτους είναι περίπου 300.000 άνθρωποι, οι μισοί εκ των οποίων έποικοι και ότι ζούνε ακόμα 300.000-400.000 άνθρωποι στα Κατεχόμενα, οι οποίοι προφανώς και είναι Τούρκοι ή ποιος ξέρει τι άλλο.
Σοβαροί Ελληνοκύπριοι και Ελλαδίτες παράγοντες ανησυχούν ότι εάν η Τουρκία πετύχει τη «συμφωνία επίλυσης» του Κυπριακού που επιδιώκει, στη συνέχεια θα ξεκινήσει συστηματικό αποικισμό όλου του νησιού, όχι μόνο από Τούρκους έποικους αλλά και Σύρους πρόσφυγες που θα τους στείλει ως αποίκους, ώστε να το μετατρέψει σε τουρκοσυριακή αποικία.
Ο ελληνικός πληθυσμός θα εξωθηθεί σε μετανάστευση, ή και θα εκδιωχθεί, ώστε μέσα σε 100 χρόνια το αργότερο όλο το νησί να έχει γίνει μουσουλμανικό.
Αυτός είναι και ο λόγος που σοβαροί γεωπολιτικοί αναλυτές προειδοποιούσαν ότι η συμφωνία που πιεζόταν να αποδεχθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά πριν την ορκωμοσία Τραμπ θα ισοδυναμούσε με νέα μικρασιατική καταστροφή.
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα φθάνουν συνεχώς στην Κύπρο βάρκες με Σύρους πρόσφυγες από την Τουρκία.
Αυτό που συμβαίνει τώρα μέσα στην παρανομία «αύριο» θα γίνεται εντελώς νόμιμα, ιδίως εάν σκεφτεί κανείς ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να δώσει τουρκική υπηκοότητα σε 4 εκ. Σύρους πρόσφυγες και ζητά για τους Τούρκους πολίτες τα προνόμια της ελεύθερης εισόδου, εγκατάστασης, εργασίας και μετακίνησης σε μια μελλοντική κυπριακή ομοσπονδία.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου