Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: Πως ξεκίνησαν τα επεισόδια – Ποια περιοχή υπέστη σοβαρές ζημιές

-->
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα 200 με 300 διαδηλωτών άρχισε να πετά πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις καθώς η πορεία έφτανε στο σημείο όπου αναμενόταν να πραγματοποιηθεί η ομιλία του Σαλβίνι
Τριαντατέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσα τους 28 αστυνομικοί, σε επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στην Νάπολη κατά την διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην επίσκεψη και την ομιλία του γραμματέα της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι στην πόλη.
Σύμφωνα με το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο TG24 η αστυνομία συνέλαβε έξι διαδηλωτές. Η αρχικά ειρηνική πορεία τουλάχιστον 1.000 διαδηλωτών που ξεκίνησε χθες το απόγευμα, οδήγησε σε επεισόδια όταν μια ομάδα 200 με 300 διαδηλωτών άρχισε να πετά πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις καθώς η πορεία έφτανε στο σημείο όπου αναμενόταν να πραγματοποιηθεί η ομιλία του Σαλβίνι. Η αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.
Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η περιοχή της Φουοριγκρόττα, όπου σημειώθηκαν οι συγκρούσεις, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Ο δήμαρχος της Νάπολης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις είχε ταχθεί ενάντια στην επίσκεψη του Σαλβίνι στην πόλη, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Μάρκο Μινίτι ζήτησε από την τοπική αστυνομία να διασφαλίσει ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί.
Πηγή: protothema

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου