Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Πρωτοσέλιδο Spiegel: Ο Τραμπ αποκεφάλισε το Άγαλμα της Ελευθερίας!

-->

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται ως τζιχαντιστής που χαίρεται για το αίμα που χύνει

Με ένα μαχαίρι πνιγμένο στο αίμα στο αριστερό χέρι και το κομμένο κεφάλι από το Άγαλμα της Ελευθερίας στο δεξί, ενώ κραυγάζει -προφανώς- τις ιδέες του, αποτυπώνει στο αυριανό πρωτοσέλιδό του τον Ντόναλντ Τραμπ το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να καυτηριάσει ή και να προκαλέσει το αίσθημα το αναγνωστικού του κοινού, μετά τις αποφάσεις του Αμερικανού προέδρου που ωθούν τον κόσμο στον απομονωτισμό και στο κλείσιμο των συνόρων.

Ο δε τίτλος είναι το βασικό μότο του ρεπουμπλικανού προέδρου: «Η Αμερική πρώτα». Η εικόνα, αν θέλουμε να της προσδώσουμε μία πιο βαθιά σημειολογία, ομοιάζει πολύ με τους αποκεφαλισμούς στους οποίους προβαίνουν οι τζιχαντιστές, όπως τις έχουν προβάλει οι ίδιοι μέσω βίντεο στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, το γερμανικό περιοδικό δεν έχει αποτυπώσει με ανάλογη προσέγγιση το κλείσιμο των συνόρων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Ούτε έχει καυτηριάσει με την ίδια ενέργεια την πολιτική της λιτότητας που επιβάλει το δόγμα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βυθίζοντας -κατά κύριο λόγο- το Νότο στην κοινωνική και οικονομική αποδόμηση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί τη μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη πλευρά παρουσιάζει την ίδια εικόνα, αλλά δεν το «φωνάζει». Κλειστά σύνορα και αποκλεισμοί στις ΗΠΑ. Κλειστά σύνορα και αποκλεισμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «ανοιχτών συνόρων».ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου