Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Independent: Πως οι πολιτικές του Donald Trump δίνουν ώθηση στην Χρυσή Αυγή της Ελλάδας

-->
Η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι παρά τους 62.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στο εσωτερικό της, η Ελλάδα δεν έχει χαρακτηριστεί από περιστατικά ρατσιστικής βίας
Οι αντι-μεταναστευτικές πολιτικές του Donald Trump, οι οποίες κορυφώθηκαν με την απαγόρευση εισόδου σε μουσουλμάνους επτά χωρών, δίνουν ώθηση στην Χρυσή Αυγή, στο νεο-Ναζί κόμμα της Ελλάδας, αναφέρει σε σχετικό της αφιέρωμα η Independent, επικαλούμενη τις δηλώσεις του Ηλία Παναγιώταρου. 
Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως η Χρυσή Αυγή, που εκφράζει το 10% των πολιτών και αποτελεί την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, απευθύνει κάλεσμα για παρόμοιες απαγορεύσεις εισόδου και στην Ελλάδα, η οποία ταλανίζεται και από την προσφυγική κρίση. 
«Οι πολιτικές Trump μας δίνουν έναν νέο αέρα στήριξης. 
Επικυρώνουν και ενισχύουν τις εθνικιστικές και πατριωτικές πολιτικές που στηρίζουμε εδώ και χρόνια.
Πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Trump. 
Δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα ένα ανοιχτό πεδίο για τους μετανάστες που έρχονται και φεύγουν όποτε θέλουν.
Πρέπει να διεκδικήσουμε εκ νέου τη χώρα μας και να θέσουμε σε προτεραιότητα τα συμφέροντα μας», δήλωσε στο βρετανικό μέσο ενημέρωσης ο κ. Παναγιώταρος. 
Η Independent επισημαίνει πως η Χρυσή Αυγή κατέβηκε στους δρόμους το Σαββατοκύριακο, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο των Ιμίων. 
«Κουνώντας δάδες και κόκκινες-μαύρες σημαίες - ένας συνδυασμός χρωμάτων που μοιάζει πολύ με αυτόν του ναζιστικού κόμματος του Χίτλερ - τα μέλη του κόμματος φώναζαν αντι-τουρκικά και αντι-μεταναστευτικά συνθήματα», σχολιάζει η Independent, κάνοντας ταυτόχρονα αναφορά και στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ορισμένα μέλη του κόμματος. 
Επίσης, τονίζει ότι παρά τους 62.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο εσωτερικό της, η Ελλάδα δεν έχει χαρακτηριστεί από περιστατικά ρατσιστικής βίας. 


www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου