Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Ψυχίατροι προειδοποιούν ότι είναι ανίκανος για πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ

-->

«Έχει την τάση να στρεβλώνει την πραγματικότητα για να χωρέσει τον προσωπικό του μύθο», υποστηρίζουν 35 επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που υπογράφουν την επίμαχη επιστολή

Ενώ ο νέος πλανητάρχης υποδέχεται στον Λευκό Οίκο τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, ψυχίατροι, ψυχολόγοι και κοινωνοί λειτουργοί δηλώνουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ανίκανος για πρόεδρος. Με ανοιχτή επιστολή τους στην εφημερίδα New York Times 35 επαγγελματίες ψυχικής υγείας, τονίζουν ότι η ψυχική κατάσταση του προέδρου τον καθιστά«ανίκανο να υπηρετήσει τα καθήκοντά του».

Παρόλο, που σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης, είναι παρακινδυνευμένο οι ψυχίατροι να δίνουν γνωμάτευση για ένα δημόσιο πρόσωπο χωρίς πριν να το έχουν εξετάσει, στην επιστολή τους για την ψυχική υγεία του Ντόναλντ Τραμπ οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ήταν απαραίτητο «να σπάσουν την σιωπή τους», επειδή θεωρούν ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

«Αυτή η σιωπή έχει ως αποτέλεσμα την αποτυχία να προσφέρουμε την εμπειρία μας σε δημοσιογράφους που ανησυχούν και σε μέλη του Κογκρέσου σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Φοβόμαστε ότι είναι πολύ επικίνδυνο να παραμένουμε σιωπηλοί. Τα λόγια και οι πράξεις του κυρίου Τραμπ καταδεικνύουν μία ανικανότητα να ανεχθεί απόψεις διαφορετικές από τη δική του και να οδηγείται σε οργισμένες αντιδράσεις. Τα λόγια του και η συμπεριφορά του δείχνουν βαθιά αδυναμία κατανόησης. Άτομα με αυτά τα χαρακτηριστικά στρεβλώνουν την πραγματικότητα για να χωρέσουν σε αυτή τη δική τους ψυχολογική κατάσταση και επιτίθενται σε γεγονότα και σε εκείνους που τους τα μεταφέρουν (δημοσιογράφους, επιστήμονες).

Σε έναν ισχυρό ηγέτη αυτές οι επιθέσεις είναι πιθανόν να είναι αυξανόμενες, ώστε ο προσωπικός του μύθος για μεγαλείο να επιβεβαιωθεί. Πιστεύουμε ότι η σοβαρή συναισθηματική αστάθεια που καταδεικνύεται από τις ομιλίες και τις ενέργειες του κυρίου Τραμπ τον καθιστά ανίκανο για να υπηρετήσει με ασφάλεια ως πρόεδρος»
, αναφέρει η επίμαχη επιστολή.

Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο Lance Dodes, συνταξιούχος καθηγητής ψυχιατρικής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και ο Joseph Schachter, ο οποίος κατέχει εξέχουσα θέση στη Διεθνή Ένωση Ψυχαναλυτών (International Psychoanalytic Association).


ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου