Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Αλλάζει το ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό - Οι εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία

-->
του Σπύρου Χατζάρα

Στην Ολλανδία, ο Γκέερτ Βίλντερς ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές της 15ης Μαρτίου και είπε ότι «θέλει να καθαρίσει τη χώρα από τα μαροκινά καθάρματα», και να «την επιστρέψει στον ολλανδικό λαό».
Αμέσως οι μαροκινοί στον ελληνικό Τύπο το πήραν προσωπικά και έγραψαν για «ξενοφοβικό παραλήρημα», από τον «ηγέτη της ακροδεξιάς», που «προκαλεί για άλλη μία φορά».Για τους «Μαροκινούς» και τους άλλους «κατασκόπους» που εργάζονται στον ελληνόφωνο Τύπο ο Γκέερτ Βίλντερς, είναι επικεφαλής , «του ακροδεξιού, ξενοφοβικού κόμματος PVV στην Ολλανδία».
Οι «Μαροκινοί» και οι άλλοι «κατασκόποι» που εργάζονται στα διεθνή πρακτορεία έγραψαν ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον Βίλντερς από 24 ως 28 έδρες και ότι ακόμη και αν ο Βίλντερς κερδίσει, δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση επειδή τα περισσότερα μεγάλα κόμματα έχουν αποκλείσει κάθε συνασπισμό με τον Βίλντερς και ότι θα υπάρξει συνασπισμός τεσσάρων ή περισσότερων κομμάτων χωρίς το PVV.
Η αλήθεια είναι ότι το PVV είναι μεταξύ των 33 και των 39 εδρών, και ότι στατιστικά μπορεί να φθάσει και τις 42, και ότι ο «ευρω-συνασπισμός» Χριστιανόφιλελέ και Σοσιαλφιλελέ (VVD+PvdA+SP+D66) είναι στους 60-66 και δεν φαίνεται ικανός να πιάσει τη δεδηλωμένη που θέλει 75+1.
Το «Εργατικό Κόμμα», από το οποίο προέρχεται και ο γνωστός μας …Μπλούμ από τις 38 έδρες, έχει καταρρεύσει στις 11, και ο Χριστιανόφιλελέ πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, από τις 41 παλεύει για 22-23.
Οι αντιπολιτευόμενοι σοσιαλ-θολούρες είναι στους 10-11, και οι Κεντρώοι (D66) είναι στους 14-15. Κερδισμένοι εκτός από το Κόμμα της Ελευθερίας θα είναι και οι «ψευτο-Καθολικοί» που πάνε για 16-17.
Εάν τα πέντε κόμματα του ευρω-συνασπισμού μείνουν κάτω από τις 76 έδρες τότε θα ψάξουν τη βοήθεια των ζωόφιλων που βγάζουν 1-2 έδρες, είτε των Κοκκινο-Πράσινων που είναι συνασπισμός οικολόγων-χασικλκήδων με τους Κομμουνιστές και είναι πασιφιστές, και θα βγάλουν πάνω από 10 έδρες. Κερδισμένοι επίσης θα είναι και οι συνταξιούχοι, «50+», που χτυπάνε 11-13 έδρες και οι γνήσιοι καθολικοί «ChristenUnie», που πάνε για 8.
Όλα όμως στην Ολλανδία είναι πολύ ρευστά, και το δύσκολο είναι να βγει σταθερός «μετεκλογικός συνασπισμός».
Τα ίδια προβλήματα έχουν και στην Γερμανία. Ο Μέγας Συνασπισμός δεν αλλάζει. Χριστανοφιλελέ με σοσιαλφιλελέ.
Οι «αριστεροί» δεν μπαίνουν σε κυβέρνηση, οι Φιλελέ θα μείνουν εκτός, οι Πράσινοι δεν θα φθάνουν και η Αλτερνατίβα είναι αντιπολίτευση .
Η αλ Μέρκελ θα χάσει και θα πάει στη σύνταξη και καγκελάριος θα γίνει ο βιβλιοπώλης. Ο Σακάτης θα προσπαθήσει να μείνει αλλά θα  του είναι πολύ δύσκολο.
Οι σοσιαλφιλελέ θα πάνε στο 32-33% , οι Χριστανοφιλελέ θα πέσουν στο 30 % και η Αλτερνατίβα στο 12+. Αν νικήσει η Λε Πεν στη Γαλλία μπορούν και πάνω από 15%.

Στη Γαλλία , ακολουθώντας τα σενάρια της Cia, ο επικεφαλής της ψηφιακής προεκλογικής εκστρατείας του Πούστη, κ. Μουνίρ Μαχουμπί, (από το καλό και «μετριοπαθές» ισλάμ, δήλωσε στο Associated Press ότι η ομάδα του είχε αναγνωρίσει εκατοντάδες απόπειρες χάκινγκ, που είχαν προέλευση από την Ουκρανία και αμέσως ο Ολάντ ζήτησε από τους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας να παρουσιάσουν την επόμενη εβδομάδα μέτρα ώστε να αποτρέψουν το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης «από τη Ρωσία».
Οι καθημερινές και κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δέκα εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης η Μαρίν Λεπέν κερδίζει συνεχώς έδαφος και οι «Άνωθεν» ΑΘΕΑΤΟΙ, εμφάνισαν ως λαγό έναν «αντάρτη» βουλευτή των Ρεπουμπλικανών τον Ζορζ Φενέκ, που δήλωσε στο Radio Classique, ότι οι ψηφοφόροι εγκαταλείπουν το κόμμα και δεν θέλουν να ψηφίσουν τον Φιγιόν.
Ο λαγός Φενέκ εργάζεται για τον σοσιαλιστή Πούστη.
Ο καυγάς στη «δεξιά» γίνεται για την συμμαχία με τους «σοσιαληστάς» στον δεύτερο γύρο, που όμως δεν είναι καθόλου σίγουρη ότι θα εξασφαλίσει τη λαϊκή ψήφο και κυρίως ότι θα ενταχθούν στην συμμαχία λόγω αντιρατσισμού και οι «αριστεροί» του γεννημένου στο Μαρόκο Ζαν Λικ Μελανσόν.
Ο νεο-κομμουνιστής Μελανσόν, (που έχει 10-11%) δεν θέλει να συνεργαστεί με κανέναν, και τόνισε σε εκείνους που τον ρωτούν: «Πιστεύετε πραγματικά έστω για ένα δευτερόλεπτο ότι αν ο Μπενουά Αμόν κι εγώ δίναμε τα χέρια, τότε εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα χοροπηδούσαν από ενθουσιασμό και θα τα ξεχνούσαν όλα; Αντίθετα. Όλοι όσοι δεν είναι έτοιμοι να συγχωρήσουν το Σοσιαλιστικό κόμμα θα έφευγαν μακριά. Ο Αμόν πρέπει να το καταλάβει: όσοι τον ψήφισαν το έκαναν για να απομακρυνθεί ο Μανουέλ Βαλς και η πολιτική του», είπε.
Η πολιτική του Μανουέλ Βαλς όμως είναι και η πολιτική του Πούστη, (της Εμμανουέλας), που ήταν υπουργός οικονομικών του Ολάντ και θα ανακοινώσει ολόκληρο το πρόγραμμα του μόλις στις 2 Μαρτίου.
Θεωρητικά, η συμμαχία Μελανσόν-Αμόν θα μπορούσε να εκφράσει 9000000 εκ. αριστερούς και να βρεθούν στον δεύτερο γύρο απέναντι στην Λε Πεν, αντί του Φιγιόν και του Μακρόν.
Αυτοί οι 9000000 πάντως πολύ δύσκολα θα πάνε να ψηφίσουν τους φιλελέ, Μακρόν ή Φιγιόν για «να κλείσουν τον δρόμο στην ακροδεξιά».
Στη Γαλλία όλα είναι ανοιχτά.
Η νίκη της Ελευθερίας και η ανατροπή στην Ολλανδία θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία και η νίκη της Λε Πεν θα ανατρέψει την «πολιτική σταθερότητα» της Γερμανίας.
Μέσα σε αυτό το πολιτικό σκηνικό θα γίνουν και οι εκλογές σε Βουλγαρία και Σερβία που θα έχουν ένα μικρό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή ισορροπία δυνάμεων.


ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου