Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Έκτακτο διπλωματικό επεισόδιο Η ΕΕ δεν δέχεται τον πρέσβη των ΗΠΑ που στέλνει ο Τραμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

-->
Σε ανοιχτή κόντρα εξελίσσονται οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από το διάταγμα που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το οποίοι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν δέχονται πρόσφυγες από επτά χώρες, όπως επίσης και τις δηλώσεις που έχουν κάνει στελέχη της νέας κυβέρνησης στην Ουάσινγκτον σχετικά με το μέλλον του ευρώ.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες έπειτα από εισηγητική έκθεση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, απέρριψε τον διορισμό του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην ΕΕ Τεντ Μάλοχ.

Πέραν του αντιμεταναστευτικού διατάγματος το οποίο έχει συγκεντρώσει σφοδρά πυρά από την πλειοψηφία των χωρών της Ένωσης, στο στόχαστρο της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει μπει και ο ίδιος ο Μάλοχ για τις προκλητικές του δηλώσεις πριν έξι ημέρες σχετικά με την ευρωζώνη. Τότε είχε πει πως «το ευρώ θα καταρρεύσει εντός των επόμενων 18 μηνών», ενώ είχε τονίσει πως εάν ήταν επενδυτής «θα σόρταρε» κοινό νόμισμα.

«Το ένα πράγμα το οποίο θα έκανα το 2017 θα ήταν να σορτάρω το ευρώ», δήλωσε ο κ. Μάλοχ στο BBC. «Νομίζω ότι είναι ένα νόμισμα το οποίο δεν βρίσκεται απλά σε πτώση, αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα και θα μπορούσε στην πραγματικότητα να καταρρεύσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες». Ο 64χρονος ακαδημαϊκός συστήθηκε στον κ. Τραμπ από τον δεξιό, αντιευρωπαϊστή πρώην ηγέτη του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας στις ΗΠΑ και έκτοτε διατηρεί στενούς δεσμούς με το επιτελείο του νέου Αμερικανού προέδρου.

ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου