Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Ουρές και αψιμαχίες για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

-->
Τριτοκοσμικές εικόνες και μεγάλη ταλαιπωρία από τις 5 το πρωί υπό βροχή για δεκάδες πολίτες που συρρέουν στην διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων για καταθέσουν αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Το ηλεκτρονικό σύστημα δεν λειτουργεί, «έχει πέσει», και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί κανείς. Αν και οι υπεύθυνοι ενημερώνουν ότι μπορούν οι πολίτες να έρθουν άλλη μέρα, δεκάδες άνθρωποι παραμένουν εκεί περιμένοντας να βρουν μια άκρη.
2
Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και οι αιτήσεις επρόκειτο να γίνονται ηλεκτρονικά, εν τούτοις οι υπηρεσίες ζητούν επιπλέον από τους πολίτες να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία που δήλωσαν, εφόσον υπάρχει διαφοροποίηση. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε υπηρεσίες του δήμου, προσκομίζοντας τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις.
1
«Από την πρώτη ημέρα βρισκόμαστε εδώ από τις 6 το πρωί και κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε το ίδιο πράγμα, τα ρολά κατεβασμένα», δήλωσε μια από τους πολίτες που περίμεναν εκεί στον Σκάι. «Είναι ο χειρότερος εξευτελισμός του ανθρώπου, για 200 ευρώ», συνέχισε η ίδια.
Για το λόγο αυτό άλλωστε αν και η ιστοσελίδα του ΚΕΑ όπου έπρεπε να γίνονται οι αιτήσεις έχει δεχθεί δύο εκατ. επισκέψεις από όταν «άνοιξε» το σύστημα, την 1η Φεβρουαρίου, έχουν κατατεθεί μόνο 53.000 αιτήσεις από τις περίπου 700.000 που αναμένονται συνολικά.
4
Επιπλέον στην Διεύθυνση Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων δημιουργήθηκε ένταση, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες, δεν υπάρχει σύστημα προτεραιότητας. Έτσι κάποιοι τυπώνουν μόνοι τους, αυθαίρετα, «χαρτάκια προτεραιότητας» επιχειρώντας να τα μοιράσουν στους πολίτες που υπό βροχή, περιμένουν από τα ξημερώματα να εξυπηρετηθούν.
  3
Δείτε το video:


Πηγή: protothema

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου