Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Έλληνας βγάζει σε δημοπρασία το τηλέφωνο του Χίτλερ, από το οποίο έδινε εντολές! (φωτό & βίντεο)

-->
Από αυτό το τηλέφωνο έδινε εντολές ο Αδόλφος Χίτλερ
Σε δημοπρασία βγάζει Έλληνας το τηλέφωνο του Αδόλφου Χίτλερ. Ειδικότερα, το τηλέφωνο του Χίτλερ θα βγει σε δημοπρασία μέσα στον Φεβρουάριο και αναμένεται να πουληθεί για πάνω από 400.000 ευρώ.
Το τηλέφωνο βρέθηκε στο καταφύγιο του Χίτλερ και το πήρε ένας Βρετανός αξιωματικός που έφτασε εκεί λίγες ώρες μετά την αυτοκτονία του Φυρέρ.
Πρόκειται για τον sir Ralph Rayner ο οποίος έφτασε στο Βερολίνο μετά την παράδοση των Γερμανών. Είχε σταλεί από τον Στρατάρχη Bernard Montgomery για να έρθει σε επαφή με τους Ρώσους συμμάχους στο Βερολίνο - και αυτοί του έδωσαν το περίφημο κόκκινο τηλέφωνο.
Στο τέλος του πολέμου το έκρυψε μέσα σε μια βαλίτσα και το πήρε μαζί του στη Μεγάλη Βρετανία.
Μετά τον πόλεμο, το πήγε πίσω στη Βρετανία, κρυμμένο σε μια βαλίτσα, και δεν μίλησε ποτέ για το τρόπαιό του.
Φοβόταν ότι θα κατηγορείτο για «λεηλασία» -μια πράξη που οι Βρετανοί στρατιώτες είχαν διαταχθεί να μην κάνουν. Έτσι ο Rayner έδωσε το τηλέφωνο στον γιο του, Ranulf , λίγο πριν από τον θάνατό του το 1977.
Ο 82χρονος, που ζει στο Devon, είπε στη βρετανική Daily Mail: «Ήταν το φονικό όργανο του Χίτλερ. Από το τέλος του πολέμου ήταν σε ασφαλές μέρος, όπου δεν το ήξερε κανείς. Αλλά τώρα γερνάω και νομίζω ότι αυτό το αντικείμενο δεν πρέπει να μένει κρυφό πια».
Ο ιδιοκτήτης του οίκου δημοπρασιών Alexander Historical Auctions είναι ελληνικής καταγωγής και ονομάζεται Bill Panagopοulos.
88382 view 09 09
88382 view 09 09
88382 view 02 02
88382 view 11 11


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου