Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Έκλειψη ηλίου την Κυριακή

-->
Δακτυλιοειδής Έκλειψη Ηλίου πραγματοποιείται την Κυριακή και θα είναι ορατή σε περιοχές του Ατλαντικού Ωκεανού, της Νότιας Αμερικής και της Αφρικανικής Ηπείρου, καθώς η Σελήνη παρεμβάλλεται μεταξύ του Ήλιου και της Γης! 

Οι ηλιακές εκλείψεις είναι τριών ειδών. Η πρώτη είναι η ολική έκλειψη ηλίου, η οποία θεωρείται η ομορφότερη και σημαντικότερη, καθώς ο ουρανός σκοτίζεται πλήρως προσφέροντας ένα συγκλονιστικό θέαμα για λίγα λεπτά και συμβαίνει όταν ο δίσκος του Φεγγαριού επικαλύπτει πλήρως το δίσκο του ηλίου. 

Στη μερική έκλειψη ηλίου, η Σελήνη καλύπτει μερικώς τον ήλιο και στην τρίτη περίπτωση της δακτυλιοειδούς έκλειψης, ο δίσκος της Σελήνης επικαλύπτει μεν ολικά το δίσκο του ήλιου, όμως επειδή η Σελήνη βρίσκεται σε πιο μακρινή απόσταση από τη Γη, ο δίσκος της φαινομενικά από έναν γήινο παρατηρητή φαίνεται πιο μικρός από ό,τι σε μία ολική έκλειψη. 

Την Κυριακή το μεσημέρι εμείς δεν θα παρατηρήσουμε καμιά αλλαγή, την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι θα δουν τον Ήλιο να μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό πύρινο δακτυλίδι!

ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου