Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Δείτε τα παιδιά-μυστήριο που ζουν μόνο την ημέρα

-->
Τα ονομάζουν «παιδιά του ήλιου» και μόλις πέσει το σκοτάδι περνούν σε μία κατάσταση κατατονίας χωρίς να μιλούν, να ανοίγουν τα μάτια τους ούτε και να τρέφονται
Τα δύο μικρά αδέλφια, ο εννιάχρονος Αμπντούλ και ο 13χρονος Σοαΐμπ αποτελούν ότι πιο παράδοξο έχουν αντιμετωπίσει οι γιατροί του Πακιστάν.
Και συγκεκριμένα τα δύο αυτά μικρά παιδιά, στα οποία έχει δοθεί το όνομα «Τα παιδιά του ήλιου» ζουν και συμπεριφέρονται σαν κανονικά παιδιά όσο κρατά το φως του ήλιου, αλλά μόλις αυτό χαθεί πέφτουν αμέσως σε μία κατατονική κατάσταση που μοιάζει σχεδόν με ύπνωση.
Ο Javed Akram, ένας καθηγητής Ιατρικής στο Πακιστάν, δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του δεν γνωρίζουν τι ακριβώς προκαλεί αυτό το φαινόμενο. «Είναι μια πρόκληση για εμάς. Οι γιατροί μας κάνουν ειδικά τεστ για να εξακριβώσουν γιατί αυτά τα παιδιά είναι ενεργά στην ημέρα, αλλά δεν μπορούν ούτε να ανοίξουν τα μάτια τους, ούτε να μιλήσουν ούτε να φάνε όταν πέσει ο ήλιος»
Ο συγκεκριμένος γιατρός δήλωσε ότι παρέχεται δωρεάν βοήθεια στα δύο αδελφάκια από την κυβέρνηση, ενώ τα έχουν μεταφέρει στην πρωτεύουσα της χώρας το Ισλαμαμπάντ, για να γίνουν εξετάσεις. Μάλιστα δείγματα του αίματός τους έχουν σταλεί στο εξωτερικό για πιο ενδελεχείς μελέτες. Οι ερευνητές συλλέγουν επίσης χώρα αλλά και αέρα από το χωριό της οικογένειας.
Ο πατέρας τους έχει παντρευτεί μία πρώτου εξαδέλφη, και δύο από τα έξι παιδιά τους πέθαναν στην αρχή της ζωής τους. Τα άλλα δύο παιδιά τους δεν δείχνουν κάποια συμπτώματα ασθένειας. Ο ίδιος υποστηρίζει την απλή θεωρία ότι «τα παιδιά μου παίρνουν ενέργεια από τον ήλιο».
Όμως οι γιατροί ήδη έχουν απορρίψει την ιδέα ότι το φως του ήλιου παίζει κάποιον ρόλο, καθώς τα παιδιά μπορούν να ζουν κανονικά και στην διάρκεια της ημέρας ακόμα και όταν βρίσκονται σε ένα σκοτεινό δωμάτιο ή όταν υπάρχει συννεφιά. Κάτι που αυξάνει το μυστήριο πίσω από την υπόθεση των δύο παιδιών, τα οποία πλέον συζητούνται ευρέως στην ιατρική κοινότητα σε όλο τον κόσμο.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου