Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

«ΓΕΜΙΣΕ» ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΕΥΡΩΠΗ: Θρίλερ με την προέλευση της – Πυρηνικό ατύχημα στην Αρκτική;

-->
Παραμένει το μυστήριο της προέλευσης της ραδιενεργής ακτινοβολίας που έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, με τους εμπειρογνώμονες να μην έχουν εντοπίσει ακόμη την αιτία.
Εντοπίστηκε για πρώτη φορά πάνω από τα σύνορα Νορβηγίας-Ρωσίας τον Ιανουάριο, το ραδιενεργόιώδιο-131 στη συνέχεια βρέθηκε και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως γράψαμε και εμείς εδώ στοCrashonline. Kαι ενώ υπάρχουν κάποιες αβάσιμες φήμες ότι προέρχονται από πυρηνικές δοκιμές της Ρωσίας, αξιωματούχοι λένε ότι είναι πιο πιθανό είναι να συνδέεται με κάποιο φαρμακευτικό ατύχημα, όπως μετέδωσε το sciencealert.
Ενώ η ακτινοβολία ανιχνεύθηκε πρώτα τον Ιανουάριο στην Νορβηγία, αξιωματούχοι στη Φινλανδία και τη Γαλλία μόλις πριν λίγες μέρες έδωσαν στην δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, ανακοινώνοντας ότι μετά τον πρώτο εντοπισμό της στη Νορβηγία, ανιχνεύθηκε κατόπιν στην Φινλανδία, την Πολωνία, την Τσεχία (Τσεχική Δημοκρατία), τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία.
Όταν ρωτήθηκαν οι Νορβηγοί γιατί δεν έδωσαν κάποια πληροφορία όταν εκεί ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά το ραδιενεργό νέφος, ο Astrid Liland από τη Νορβηγική Αρχή Προστασίας Ακτινοβολίας είπε στο barentsobserver«Οι μετρήσεις στο Svanhovd τον Ιανουάριο ήταν πολύ χαμηλές. Οι ίδιες μετρήσεις έγιναν και στις γειτονικές χώρες, όπως την Φινλανδία. Τα επίπεδα δεν εγείρουν κάποια ανησυχία για τον άνθρωπο ή το περιβάλλον. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι ήταν είδηση άνευ αξίας.»
Παρόμοια καθησυχαστική ήταν και η ανακοίνωση της Γαλλικής πυρηνικής ασφάλειας (IRSN) την περασμένη εβδομάδα, που είπε ότι η πραγματική ποσότητα του ραδιενεργού ιωδίου-131 στην ατμόσφαιρα και στο έδαφος της Ευρώπης τον Ιανουάριο «δεν εγείρει ανησυχίες για την υγεία», και έκτοτε έχει επιστρέψει στο φυσιολογικό.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου